Acasă Info Local PNL VREA ÎN CONTINUARE LA PUTERE

PNL VREA ÎN CONTINUARE LA PUTERE

DISTRIBUIȚI

Refuzul PNL de a susține moțiunea de cenzură anunțată de PDL împotriva Guvernului Ponta III demonstrează limbajul duplicitar al liberalilor, este de părere Ioan Nastea, președintele PDL Ilfov.

”PNL demonstrează astfel că își dorește în continuare să rămână la putere, că nu are curajul de a-și asuma atitudinea unui partid de opoziție și că nu are curajul de a arăta dezastrul spre care stânga vrea să ducă țara. De altfel, rămânerea la putere a PNL este demonstrată și de alianțele din administrația locală, în numeroase consilii județene și consilii locale liberalii rămânând alipiți stângii, neavând curajul să-și asume rolul de partid de opoziție. Cerem PNL să renunțe la ipocrizia politică pe care o propagă, să renunțe la exercițiul de imagine pe care îl face în acest moment. Altfel, vom considera că anunțul lor privind părăsirea guvernării nu este decât un exercițiu prin care vrea să păcălească electoratul, sperând să obțină din nou simpatia electoratului de dreapta”, mai precizează Nastea.

1 COMENTARIU

 1. Uite cine vorbeste ! NASTEA IOAN ? Acesta ?
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/miliardele-pentru-diguri-spalate-de-dunare-85367-main_pic1.html
  Contracte cu dedicatie catre vechii clienti ai PSD.Miliardele pentru diguri, spalate de Dunare.
  500 de miliarde lei oferite prin cerere de oferta
  Seful ANIF,NASTEA IOAN cercetat penal
  Marele tun dat de pedistul Nastea a fost unul de 500 miliarde lei. Seful ANIF nu s-a mai incurcat in contracte marunte, de zeci de miliarde, si a decis sa ofere la finalul anului 2006 toate lucrarile de inchidere a digurilor de la Dunare unei singure firme: “Hidroconstructia” SA. Pentru a face posibil acest lucru, s-a recurs la o suma de artificii ce intra in contradictie cu legislatia existenta. Despre aceasta afacere a avut stiinta si fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur. In primul rand, desi ANIF era si este obligata sa ofere toate lucrarile de intretinere a digurilor catre SNIF, acest lucru a fost evitat. Chiar daca este evident ca “Hidroconstructia” va repara si va consolida digurile deja existente, Nastea sustine un lucru socant: cele 500 de miliarde se vor folosi pentru noi investitii. Cum banii acestia au venit de la Guvern, prin Ministerul Agriculturii, fostul ministru de resort, Gheorghe Flutur, putea sa stopeze situatia, dar nu a facut-o. A acceptat ca suma de 500 miliarde lei sa fie prinsa in bugetul ministerului, la capitolul “investitii ale agentilor economici cu capital de stat”. Argumentul este scandalos deoarece “noile investitii” nu sunt altceva decat digurile facute fie inainte, fie in timpul regimului comunist. Numai ca acest artificiu i-a permis lui Nastea sa evite Legea 138/2004. Nefiind lucrari de reparatii sau intretinere, ci investitii, el nu a mai fost obligat sa ofere lucrarea catre SNIF. Chiar si asa, avand in vedere prevederile OUG 34/2006 ce reglementeaza achizitiile publice, Nastea era obligat sa organizeze licitatie. Nu a facut nici acest lucru. El a recurs la cererea de oferta, o procedura de achizitii mult simplificata si lipsita de transparenta. Castigatoare a celor 500 de miliarde, societatea “Hidroconstructia” SA a facut ceea ce face de obicei orice constructor care se respecta: a cautat sa inchirieze utilaje de la SNIF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here