Acasă Info Local Poliția Rutieră Ilfov – acțiune de amploare pe drumurile din județ

Poliția Rutieră Ilfov – acțiune de amploare pe drumurile din județ

DISTRIBUIȚI

În zilele de 18 și 19 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutieri din Ilfov, împreună cu polițiști din cadrul Polițiilor Voluntari, Otopeni, Stațiunii Snagov, Buftea, Chitila și Bragadiru, au acționat pe drumurile publice din județ, pentru un trafic rutier în condiții de siguranță.

Astfel, polițiștii rutieri ilfoveni au avut în atenție DN 2-Afumați, Șindrilița și DN1A din Mogoșoaia, Buftea, iar în urma acțiunilor au constatat o serie de nereguli, context în care, au aplicat 99 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002, cu amenzi în valoare de peste 28.710 lei.

36 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 24 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, o sancțiune pentru utilizarea telefonului fără a deține dispozitiv hands free la volan, 6 pentru neutilizarea luminilor pe DNE, dar și pentru alte abateri de la normele legale la regimul rutier.

Au fost reținute două certificate de înmatriculare, 14 permise de conducere pentru viteză și două permise pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Totodată, polițiștii au deschis un dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, la testarea cu apartul alcooltest a conducătorului auto, rezultând o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În contextul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au acordat o atenție sporită inclusiv fluenței traficului rutier, pentru ca toți conducătorii de vehicule să ajungă la destinație, în condiții optime.

Polițiștii rutieri din Ilfov vor monitoriza în continuare drumurile publice din județ, pentru ca trafic rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here