Acasă Educatie Poliția vă recomandă

Poliția vă recomandă

DISTRIBUIȚI

Polițiștii ilfoveni vă recomandă:
* Nu consumaţi băuturi alcoolice la volan. Consecinţele pot fi tragice!
* Respectați regimul legal de viteză în toate condițiile impuse de lege!
* Respectați indicațiile polițiților rutieri !
Manifestați o atenție deosebită în trafic și adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum!
* Purtați centura de siguranță pentru a nu vă pune viața în pericol!
* Nu folosiți telefonul sau orice alt dispozitiv de acest gen în timp ce conduceți!
* Când sesizaţi o persoană căzută pe trotuar sau pe carosabil sunaţi de urgenţă la 112. În acel moment puteţi salva viaţa unui om.

Pentru prevenirea răspândirii cu SARS Cov 2 vă recomandăm:
* Păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri.
Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului judeţ.
* Evitați locurile aglomerate, protejaţi-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur.
Scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, dar atunci când vor fi constate încălcări de la lege, nu vor fi tolerate aceste aspecte, astfel că polițiștii din Ilfov vor aplica legea, în mod corespunzător, de la caz la caz.
* În cazul în care sunteţi martor sau victimă a unei infracţiuni încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia apelând numărul de urgenţă 112.

IPJ Ilfov anunță că în perioada minivacanței de Crăciun peste 410 poliţişti vor acționa pe raza județului Ilfov pentru prevenirea faptelor antisociale, prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și combaterea criminalității.
În perioada 24-27 decembrie a.c., polițiștii ilfoveni de ordine publică, rutieră împreună cu alte forțe operative vor acționa pe raza de competență a județului cu peste 330 de mijloace de intervenție, pentru luarea unor măsuri și sprijinirea cetățenilor.
Polițiștii Servicului Rutier vor acționa pentru fluența traficului rutier, în mod special pe drumurile naționale și arterele principale care converg către munte.
De asemenea, vor verifica modul de respectare al vitezei legale, precum și consumul de alcool sau substanțe psihoactive și vor avea ca scop, combaterea cauzelor generatoare de accidente. La verificări vor fi utilizate aparatele alcooltest și drugtest.
Polițiștii Serviciului Arme explozivi și Substanțe Periculoase vor avea în atenție respectarea normelor la regimul materiilor explozive, acționând pe toată perioada sărbătorilor de iarnă pentru combaterea comercializării articolelor pirotehnice.
Polițiștii de ordine publică vor fi prezenți la datorie și vor acționa pe raza județului Ilfov, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică, astfel încât cetățenii să aibă sărbători cu bine.
În contextul pandemiei, polițiștii ilfoveni vor acționa în continuare împreună cu celelalte forțe implicate, pentru prevenirea răspândirii cu SARS CoV2, sens în care, se vor asigura că vor fi respectate măsurile și interdicțiile impuse de autorități, înclusiv în zonele carantinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here