Acasă Interne Pompierii români participă la cea mai prestigioasă competiție de descarcerare și prim-ajutor

Pompierii români participă la cea mai prestigioasă competiție de descarcerare și prim-ajutor

DISTRIBUIȚI

25 de echipe din cadrul 𝗜𝗦𝗨 𝗠𝘂𝗿𝗲𝘀̦, 𝗜𝗦𝗨 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶-𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃, 𝗜𝗦𝗨 𝗗𝗮̂𝗺𝗯𝗼𝘃𝗶𝘁̦𝗮 și 𝗜𝗦𝗨 𝗩𝗮̂𝗹𝗰𝗲𝗮 vor concura, în perioada 7-11 septembrie, în Luxemburg, alături de cele mai bune echipe de pompieri și paramedici din alte 15 țări (Africa de Sud, Australia, Austria,Belgia, Brazilia, Cehia, Franța, Germania,Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie,Portugalia,Spania, Statele Unite ale Americii și Taiwan).

Din 1999, Competiția Mondială de Salvare (World Rescue Challenge) reunește cele mai bune echipe de descarcerare și prim-ajutor din lume.

Scenariile exercițiilor vor fi atent selecționate de către experții World Rescue Organisation și vor testa abilitatea echipajelor, rapiditatea, îndemânarea, tehnica de descarcerare și modul de aplicare a manevrelor salvatoare de viață victimelor cu fracturi, sângerări masive, leziuni ale coloanei vertebrale și alte afecțiuni grave.

Rolul acestor competiții de anvergură vizează dezvoltarea capacității de intervenție, prin învățarea de noi tehnici și prezentarea ultimelor tehnologii în domeniu, a lucrului în echipă, precum și conștientizarea efectelor generate de accidentele rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here