Acasă Info Local Punct de vedere oficial al Stericycle România

Punct de vedere oficial al Stericycle România

DISTRIBUIȚI

Ca urmare a publicării articolului cu titlul ”Mare protest mare la Chiajna”, în data de 28 iulie, compania Stericycle România ne-a transmis un punct de vedere oficial prin care ne anunță că ”în afară de faptul că în 2013 am cumpărat de la Iridex incineratorul nostru din Poiana Trestiei şi că avem o relaţie contractuală, nu există nicio simbioză, aşa cum se menţionează în mod eronat în articol”.

”Relaţia noastră contractuală cu Iridex prevede depozitarea cenuşii rezultate în urma procesului de incinerare ecologică. Dată fiind distanţa fizică foarte mică dintre cele două, incineratorul Stericycle şi groapa de gunoi din Chiajna, este firesc să colaborăm, cu atât mai mult cu cât, astfel, respectăm Principiul Proximităţii, care prevede ca deşeurile să fie valorificate sau eliminate cât mai aproape de locul de generare. Acest principiu provine din Directivele de mediu ale Uniunii Europene, transpuse în legislaţia naţională. Nu există însă o relaţie de interdependenţă, având spre exemplu un contract cu un alt operator autorizat pentru preluarea apelor tehnologice uzate și menajere. Considerăm că orice asociere a companiei Stericycle cu situaţia neplăcută a mirosurilor reclamate de cetăţeni în zona Chiajna-Rudeni este nepotrivită şi chiar răuvoitoare”.

De asemenea, Stericycle România susține că a prezentat autorităţilor ”absolut toate dovezile că funcţionăm respectând toate reglementările de mediu, iar acestea au evaluat în nenumărate rânduri că, TEHNIC, nu avem cum să fim sursa mirosurilor”. ”Incineratoarele ecologice moderne, aşa cum este cel operat de Stericycle România, funcţionează conform normelor europene stricte, gestionând categoria de deşeuri periculoase şi nepericuloase pentru care nu există altfel de metode ecologice de eliminare, în afara incinerării. Tehnologia de incinerare pe care o folosim este de ultimă generaţie, produsă în UE sau USA. Sistemele automate de filtrare, neutralizare şi monitorizare a gazelor cu care sunt dotate aceste instalaţii previn poluarea mediului înconjurător”.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here