Acasă Politic Precizări legate de interdicția de a cumula pensia cu leafa de bugetar

Precizări legate de interdicția de a cumula pensia cu leafa de bugetar

DISTRIBUIȚI

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat luni pentru G4Media.ro că va exista o categorie de personal căreia nu i se va aplica interdicția de a cumula pensia cu un post de bugetar: cei care au pensii mai mici decât salariul minim brut (2.080 de lei în prezent, propus să crească la 2.230 de lei de la 1 ianuarie 2020).

”Acesta este scenariul de lucru la acest moment. Interdicția pe care o propunem are rolul de a elimina din sistem situațiile nefirești, cu angajați care imediat după ce s-au pensionat pe pensii mari s-au întors în sistemul de stat și cumulează venituri uriașe. Nu vor fi afectați pensionarii cu pensii mici care sunt solicitați să revină în posturi care nu pot fi acoperite altfel”, a declarat Violeta Alexandru pentru G4Media.ro.

Ministrul anunţase sâmbătă că este în curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat. Ea a anunţat că se lucrează la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajaţi în instituţii de stat, proiect care va fi finalizat pe măsură ce vor fi strânse toate informaţiile legate de cei care ar putea fi vizaţi.

PNL va susţine anularea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi magistraţilor care au deja o decizie a Curţii Constituţionale, a declarat luni, la rândul său, vicepremierul Raluca Turcan. Se va elimina astfel o inechitate crasă în sistem, a adăugat Turcan. ”Sunt aproape 9 miliarde de euro pe an cheltuiţi de statul român cu pensiile speciale. În paralel cu anularea unor privilegii date pe criterii discriminatorii, venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem. O ţară întreagă aşteaptă ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivităţii, iar privilegiul aflat la discreţia politicienilor să fie eliminat”, a explicat vicepremierul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here