Acasă Info Local Precizări privind ridicarea nivelului de alertă pentru Republica Belarus

Precizări privind ridicarea nivelului de alertă pentru Republica Belarus

DISTRIBUIȚI

În contextul deteriorării situației de securitate din regiune, cauzată de agresiunea militară ilegală a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată inclusiv prin utilizarea teritoriului Republicii Belarus, și ținând cont de evoluțiile în planul situației regionale umanitare și de securitate, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Republica Belarus la 5/9 (5 din 9), ”Evitați călătoriile neesențiale!” de la nivelul de până acum 3/9 (3 din 9), ”Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase”.

MAE precizează că, prin acest demers, România se aliniază la nivelul alertelor de călătorie emise recent de cea mai mare parte a statelor membre UE care au reprezentare diplomatică în Republica Belarus.

Informații detaliate referitoare la noua alertă se regăsesc mai jos și pe pagina de internet: http://www.mae.ro/travel-alerts/55081.

Conform noului nivel de alertă, al cărui text este prezentat mai jos și pe pagina de internet indicată, MAE recomandă cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în Republica Belarus, iar celor care se află temporar în această țară să ia în considerare să părăsească teritoriul Republicii Belarus cât mai curând, prin intermediul mijloacelor de transport disponibile (pe cale aeriană cu zboruri comerciale încă disponibile sau pe cale rutieră). Totodată, MAE recomandă cetățenilor români să evite complet orice deplasare în zonele din vecinătatea frontierei Republicii Belarus cu Ucraina.

MAE, prin Ambasada României la Minsk, este pregătit să acorde protecție și asistență consulară cetățenilor români de pe teritoriul Republicii Belarus.

Astfel. cum este menționat și în alerta de mai jos, MAE reiterează solicitarea către cetățenii români care se află în Republica Belarus să-și notifice coordonatele prezenței lor în Republica Belarus prin platforma e-consulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza),  disponibilă atât de pe PC sau laptop, cât și de pe telefonul mobil, sau contactând telefonic Ambasada României în Republica Belarus: +375291060090 (telefonul de urgență).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here