Acasă Economie Precizări privind stadiul lucrărilor la Pasajul Domnești

Precizări privind stadiul lucrărilor la Pasajul Domnești

DISTRIBUIȚI

Despăgubiri, exproprieri suplimentare

La 12 decembrie 2019, antreprenorul S.C. Straco Grup S.R.L. a transmis documentațiile cadastrale individuale pentru imobilele afectate de proiectul de referință, aflate pe raza UAT Bragadiru, Domnești și Clinceni. Ca urmare a acestui demers, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constituit ”comisiile de verificare a dreptului de proprietate ori a altui drept real” pentru despăgubirea proprietăților afectate de lucrările la obiectivul menționat, astfel: În perioada 9 – 13 decembrie 2019 – Comisia pentru proprietățile aferente comunei Domne;ti, în perioada 16 – 20 decembrie 2019 – Comisia pentru proprietățile aferente orasulului Bragadiru și în perioada 20 – 24 decembrie 2019 – Comisia pentru proprietățile aferente comunei Clinceni.

CNAIR acuză OCPI Ilfov

În acest mementm CNAIR detine doar 70% din documentatiile cadastrale, restul fiind blocate la OCPI Ilfov. În vederea finalizării procedurii de expropriere, în cursul acestui an, CNAIR a asigurat bugetul necesar acordării despăgubirilor.

Stadiul fizic al lucrărilor proiectate

Pentru realizarea lucrărilor planificate de antreprenor, CNAIR a asigurat pentru anul 2019 un buget în valoare 12 milioane de lei (TVA inclus). Valoarea lucrărilor solicitate la plată de antreprenor, până în acest moment, se află sub pragul de 3,5 milioane de lei (fără TVA).

Stadiul fizic al lucrărilor impuse prin certificatul de urbanism, emis de PMB

Ca urmare a solicitărilor autorităților locale, respectiv Primăria Municipiului București și Primăria Sectorului 6, impuse prin certificatul de urbanism, NAIR., în calitate de beneficiar al obiectivului a fost obligat să adapteze proiectul ilustrativ, astfel încât să se încadreze în valoarea de contract ofertată.

Aceste adaptări au dus la cheltuieli suplimentare din partea statului român, prin acordarea de despăgubiri financiare proprietarilor afectați de lucrările solicitate de Primăria București, respectiv pentru asigurarea culoarului viitoarei linii de tramvai.

Pentru imobilele existente pe raza Primăriei Sectorului 6, CNAIR nu a primit, până la această dată, documentațiile cadastrale individuale.

Pentru demararea lucrărilor de demolare la obiectivul Proiectare și Execuție Pasaj Suprateran pe DJ 602 Centura București – Domnești, CNAIR a întreprins toate măsurile legale necesare, fără a primi rezoluție de la autoritățile locale responsabile cu disciplina în construcții. Toate aceste întârzieri se reflectă direct asupra realizării obiectivului de interes național finanțat din programul POIM 2014 – 2020, susține CNAIR.

7 COMENTARII

  1. PASAJUL DOMNESTI NU O SA FIE CONSTRUT CURAND ; INTERESUL NU A FOST SI NU ESTE SA SE CONSTRUIASCA ACEST PASAJ , CI INTERESUL A FOST SI ESTE SA SE IMBOGATEASCA CLIENTELA POLITICA PSD ATAT DIN EXPROPRIERILE DIN HG.390/2017 CAT SI DIN EXPROPRIERILE SUPLIMENTARE SI ANUME NEACSU ALEXANDRU ( VICTOR) FOST CONSILIER PSD IN PRIMARIA DOMNESTI SI FOST CANDIDAT PSD LA FUNCTIA DE PRIMAR LA PRIMARIA DOMNESTI IN 2016 A INCASAT 1, 5 MILIOANE € DIN ACESTE EXPROPRIERI SI FRATELE LUI; NEACSU IONEL CARE A INCASAT PESTE 150 000 € PE O CASA DE 100 MP CONSTRUITA INTRE ANII 1991-1992. PASAJ DOMNESTI = MAFIA POLITICA PSD A EXPROPRIERILOR

  2. PASAJUL DOMNESTI NU O SA FIE CONSTRUT CURAND ; INTERESUL NU A FOST SI NU ESTE SA SE CONSTRUIASCA ACEST PASAJ , CI INTERESUL A FOST SI ESTE SA SE IMBOGATEASCA CLIENTELA POLITICA PSD ATAT DIN EXPROPRIERILE DIN HG.390/2017 CAT SI DIN EXPROPRIERILE SUPLIMENTARE SI ANUME NEACSU ALEXANDRU ( VICTOR) FOST CONSILIER PSD IN PRIMARIA DOMNESTI SI FOST CANDIDAT PSD LA FUNCTIA DE PRIMAR LA PRIMARIA DOMNESTI IN 2016 A INCASAT 1, 5 MILIOANE € DIN ACESTE EXPROPRIERI SI FRATELE LUI; NEACSU IONEL CARE A INCASAT PESTE 150 000 € PE O CASA DE 100 MP CONSTRUITA INTRE ANII 1991-1992. PASAJ DOMNESTI = MAFIA POLITICA PSD A EXPROPRIERILOR

  3. PASAJUL DOMNESTI = O MINCIUNA GOGONATA MARCA PSD = MAFIA POLITICA PSD A EXPROPRIERILOR SI A EXPROPRIERILOR ,, SUPLIMENTARE ” MARCA PSD (SUPRAEVALUAREA IMOBILELOR EXPROPRIATE A CLIENTELEI POLITICE PSD- NEACSU ALEXANDRU, NEACSU IONEL, DUMITRACHE GHEORGHE, MANEA GHEORGHE , BURCUS LIVIU, AUTO COBALCESCU SI ALTII ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here