Acasă Anchete PREFECTUL A SESIZAT PARCHETUL PENTRU ÎNCĂLCAREA LEGISLAŢIEI ELECTORALE. SIPI IMPLICAT ÎN ALEGERI?

PREFECTUL A SESIZAT PARCHETUL PENTRU ÎNCĂLCAREA LEGISLAŢIEI ELECTORALE. SIPI IMPLICAT ÎN ALEGERI?

DISTRIBUIȚI

Prefectul județului Ilfov, Daniel Răşică, a informat conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în urma intervenției din cadrul videoconferinței din data de 24 mai a. c.,  că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referitor la suspiciunile privind încălcarea legislației electorale, potrivit unui comunicat al MAI.

MAI, prin toate structurile sale, a dispus toate măsurile organizatorice și de ordine publică și va monitoriza atent situația din Ilfov, ca de altfel din toate județele țării, astfel încât procesul electoral să decurgă în deplină legalitate, se precizează în comunicat.

Prefectul de Ilfov susţine că “sunt semnale punctuale legate de o posibilă deturnare a alegerilor de la calea legală”.

Potrivit Mediafax, Daniel Răşică a făcut referire la un incident electoral care ar fi avut loc în Otopeni, vineri seara, despre care a spus că a ţinut legătura “cu inspectorul şef şi cu colegii de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă”, cărora le-a mulţumit pentru modul în care au rezolvat această problemă.

“Eu nu am cunoştinţe de asemenea fapte, dar e penibil ca prefectul judeţului să vorbească de posibile fapte fără să le enumere. Rostul lui este să vegheze la respectarea legalităţii într-un judeţ. Dacă are elemente care să conducă la ideea că acolo s-ar putea întâmpla ceva, el trebuie să le anunţe şi să se ia măsurile directe astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în condiţii normale”, a declarat, în replică, la Realitatea TV, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

 În Ilfov, principalii favoriți pentru colegiul 4  – Camera Deputaților sunt Gheorghe Andrei Daniel (PNL) și Gabriela Szabo (PSD). – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here