Acasă Politic Prejudiciul provocat de grevă: Peste 20 de milioane de lei/STB riscă insolvența

Prejudiciul provocat de grevă: Peste 20 de milioane de lei/STB riscă insolvența

DISTRIBUIȚI

Directorul STB, Adrian Criț, a declarat după ședința Consiliului de Administrație de la STB că prejudiciul provocat de grevă se ridică la peste 20 de milioane de lei și a anuțat că banii vor fi recuperați în instanță de la ”cei care au provocat această grevă ilegală”.

Croț: ”Urmare a celor două hotărâri ale instanței angajații nu au venit la locul de muncă, am fost nevoiți să identificăm problematica există, cu tot ce înseamnă costuri pentru STB, pe de altă parte soluțiile care să ducă la deblocarea situației.

Există două decizii ale Tribunalului București care constată caracterul ilegal al grevei. Aceste decizii sunt executorii. Angajații trebuie să înțeleagă că nu mai pot fi manipulați. Doar verificând rulajul care trebuia să fie efectuat, prestația pentru bucureșteni, prejudiciul este în momentul de față undeva la 20 de milioane de lei. Din păcate, bucureșteanul a fost privat de mobilitate, de serviciul de transport public. Bucureșteanul trebuie să poată să călătoarească la locul de muncă, la școală, la spital, în parcuri, să-și desfășoarea activitatea în cele mai bune condiții. Aceste pagube vor fi recuperate în instanță de la cei care au provocat această grevă ilegală. O evaluare completă o vom avea după ce vom avea un audit economic extern, pentru ca bucureștenii să știe cum le sunt cheltuite fondurile, unde sunt pierderile.

Mă adresez angajaților acum, conducătorilor de vehicule. Consiliul de Administrație a luat azi o decizie prin care poate dispune ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu de azi cercetarea disciplinară să nu-și producă efecte dacă nu există fapte de natură penală. Colateral precizez că orice angajat care îngrădește dreptul unui șofer de a ieși pe traseu va fi cercetat și comunicat organelor de anchetă. Trebuie să știm cu toții că dacă această grevă va continua, angajații nu vor mai beneficia de siguranța locului de muncă. Dacă nu se intră pe traseu vom aplica regulamentul intern, care prevede că pentru trei zile consecutive în care angajatul nu e prezent la locul de muncă, poate fi desfăcut automat contractul individual de muncă. Să vină la muncă, e singura soluție pentru deblocarea acestei situații. Suntem conștienți că marea majoritate a angajaților au fost manipulați de către liderii sindicatului reprezentativ. Suntem conștienți de influența nefastă a acestui sindicat în STB. Mijloacele de transport sunt finanțate de la bugetul local. Acolo sunt bani publici, e prejudiciu public. Cine face acest lucru răspunde în fața legii”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here