Acasă Economie PREMIERUL ÎI DĂ PESTE NAS MINISTRULUI EDUCAȚIEI

PREMIERUL ÎI DĂ PESTE NAS MINISTRULUI EDUCAȚIEI

DISTRIBUIȚI

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminica, intr-un interviu pentru Antena 3, ca angajarile in intreg sistemul bugetar vor fi blocate.

”Se ingheata angajarile in sectorul bugetar, cu cateva exceptii. Pe langa aceasta, orice sef de unitate, orice minister venind cu un memoriu justificativ clar de ce vrem sa angajam, va primi aprobare pentru aceste locuri. Nu este un scop aceasta blocare a angajarilor, ci un mijloc. Odata cu angajarile nesabuite, pentru ca aici nu vorbesc de Politie, vorbesc de 400 de milioane, de mii de agentii, de sinecuri si de eficientizare a angajatilor care sunt deja pentru ca nici nu dam pe nimeni afara. Toata lumea spune ca are nevoie de posturi ca sa lucreze eficient. In regula, hai sa vedem cat de eficienti sunt cei care sunt angajati acuma si sa-i punem la treaba. Este vorba de eficientizarea actului administrative”, a declarat Tudose.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, spunea cu cateva zile in urma ca nu vor fi inghetate angajarile nici in sistemul de Educatie, nici in cel de Sanatate. ”Inghetarea angajarilor la stat nu vizeaza nici Educatia, nici Sanatatea. Prin memorandum intern, si in Educatie, si in Sanatate, si in orice alt serviciu, in orice alta institutie se pot face angajari, doar ca este un comitet interministerial care decide lucrul acesta”, zicea Pop.  

La Ministerul Tehnologiei Informației nu muncește nimeni

Prim-ministrul Mihai Tudose a spus, la Antena 3, că majoritatea rectificării bugetare care va avea loc în luna august va fi pozitivă. ”Sper că majoritatea ei va fi una pozitivă din câte am vorbit cu ministrul de Finanțe. Sunt proiecte care au fost întârziate foarte mult. De exemplu, am găsit la Ministerul Tehnologiei Informației o execuție de 2%. Practic nu a început nici un proiect, nu s-au plătit decât lefurile acolo. Am vorbit cu actualul ministru, cu colegii, anumite lucruri chiar nu se mai pot face anul acesta. Și atunci la rectificare, la unele ministere care nu mai au efectiv cum să-și cheltuie banii, cele cinci luni de inactivitate, vor fi duși acolo unde se face treabă. Rectificarea va avea loc în august. Bani de pensii sunt, există bani pentru sistemul de sănătate, învățământ, și pentru investiții”, a precizat Tudose.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here