Acasă Economie Prețurile per kilowat pentru consumatori nu se vor schimba

Prețurile per kilowat pentru consumatori nu se vor schimba

DISTRIBUIȚI

O ședință interministerială pe tema măsurilor de sprijin pentru scumpirile la energie va avea loc miercuri, la Guvern, la convocarea premierului Nicolae Ciucă, conform surselor Economedia și G4Media.

Autoritățile vor să găsească o nouă soluție pentru sprijinirea consumatorilor, iar comitetul interministerial va decide forma finală a unei ordonanțe de guvern. Prețurile per kilowat pentru consumatori nu se vor schimba, spun sursele. O posibilă variantă este plafonarea și impozitarea pe lanț în cazul companiilor, potrivit acestora.

Conform acestora, Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE) nu a prezentat nicio soluție în ședința coaliției pe această temă care a avut loc marți. În schimb, președintele ANRE Dumitru Chiriță și Iulian Iancu, membru în Comitetul de reglementare al ANRE, au avut discuții în contradictoriu, conform surselor. Nici ministrul Energiei, de la care se așteptau soluții, nu ar fi prezentat nimic concret.

Nu s-a luat încă nicio decizie, în ședința coaliției, mai spun sursele. Cu toate acestea, autoritățile ar dori să dea cât mai rapid ordonanța de Guvern, pentru că actuala formulă este păguboasă pentru stat.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat anterior marți că măsurile privind zona de energie trebuie adoptate de Guvern până pe 1 septembrie şi să fie aplicate pe o perioadă mai lungă, până în 2025.

El a adăugat că trebuie găsită o soluţie pentru a opri „specula” de pe piaţa energiei, iar Ministerul Energiei trebuie să vină cu nişte propuneri şi în privinţa energiei verzi, unde statul român emite nişte certificate, iar energia verde produsă în România este exportată.

 

s

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here