Acasă Social Primarii de sector şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ pot beneficia de...

Primarii de sector şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ pot beneficia de informaţii de securitate naţională   

DISTRIBUIȚI

Primarii de sector şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ pot beneficia de informaţii din domeniul securităţii naţionale, potrivit unei propuneri legislative de modificare a Legii 51/1991 privind securitatea naţională a României adoptată de plenul Senatului, în calitate de for decizional.

Propunerea legislativă modifică prevederile articolului 11 alineatul (1) litera c) din Legea 51/1991, în sensul includerii în categoria beneficiarilor de informaţii în domeniul securităţii naţionale a primarilor de sector din municipiul Bucureşti şi a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ.

Informaţiile pentru securitatea naţională obţinute din străinătate de Serviciul de Informaţii Externe sunt exceptate de la dispoziţiile prevăzute în proiectul de lege.

„Legislaţia din domeniul securităţii naţionale a fost concepută să corespundă necesităţilor de securitate ale României de la începutul anilor ’90 (…) Ultima modificare şi completare a Legii 51/1991 privind securitatea naţională a României a fost publicată în Monitorul Oficial 190 din 18 martie 2014.(…) Realitatea practică a ultimilor ani arată că atât primarii de sectoare ai municipiului Bucureşti, cât şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ au în gestiune obiective de interes cu impact în zona securităţii naţionale, administrarea patrimoniului unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi a unor fonduri importante cu implicaţii în zona de securitate naţională”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari PNL, PSD şi USR. Sursa:agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here