Acasă Anchete Primarul din Ștefăneștii de Jos, trimis în judecată

Primarul din Ștefăneștii de Jos, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

Primarul comunei Ştefăneştii de Jos, Robert Ionel Ştefan, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor, fiind acuzat că, alături de mai mulți bărbați, ar fi violat o fată de 12 ani, care a rămas însărcinată şi apoi a născut.

Ştefan este acuzat de viol în formă continuată, iar alături de el au fost trimise în judecată alte şase persoane acuzate de trafic de minori, viol, loviri şi alte violenţe și influenţarea declaraţiilor. De asemenea, DIICOT l-a trimis în judecată și pe fiul primarului, pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, după ce la percheziții procurorii au găsit în camera acestuia 7,25 grame de canabis, anunță HotNews.ro, care citează surse judiciare.

Conform DIICOT, primarul și celelalte șase persoane trimise în judecată pentru aceleași infracțiuni au traficat şi exploatat sexual în mod constant, în perioada 2017-2018, o fată care avea atunci 12 ani.

Procurorii spun că la sfârșitul anului 2017, profitând de starea de vădită vulnerabilitate generată de vârsta fragedă și de lipsa educației, prin crearea aparenței unei relații sentimentale (metoda „Loverboy”), unul dintre inculpați ar fi recrutat o fată de 12 ani. Acesta a întreținut relații sexuale cu fata și, ulterior, a amenințat-o că le va spune părinților ce s-a întâmplat. De asemenea, bărbatul ar fi lovit-o pe fată, pentru a o determina să facă tot ceea îi solicita (de exemplu, să se întâlnească cu el doar la solicitarea lui, să nu spună poliției adevărul după ce a rămas însărcinată, să-și mintă părinții cu privire la relația lor). În plus, fata ar fi fost constrânsă de către acesta, prin amenințări și acte de violență, să întrețină relații sexuale cu alți doi inculpați.

Potrivit DIICOT, în iunie 2018, după ce fata a fost înregistrată audio-video în timp ce recunoștea că și-a început viața sexuală, un alt inculpat a recrutat-o pe fată (în vârstă de 13 ani) pentru a o exploata sexual. În acest scop, ea a fost atrasă în locuința folosită de inculpat sub diferite pretexte (desfășurarea unor activități de menaj contracost, organizarea unei petreceri sau vânzarea de obiecte vestimentare). Prin amenințări cu divulgarea către părinți a conținutul înregistrărilor audio-video și prin întrebuințarea de violențe, inculpatul a constrâns-o pe fată să întrețină relații sexuale cu alți doi inculpați, mai afirmă procurorii.

„În vederea îngreunării anchetei penale și împiedicării tragerii la răspundere penala a autorilor, suspecții au întreprins demersuri constând în influențarea declarațiilor persoanei vătămate în fața organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale și exercitarea de amenințări asupra familiei minorei, pentru ca persoana vătămată să dea declarații mincinoase cu privire la identitatea adevăraților autori ai infracțiunii de viol.

De asemenea, doi dintre suspecți au exercitat în mod repetat acte de violență asupra martorului denunțător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare, pentru ca acesta să nu dea declarații și să nu prezinte probe în cauza penală”, mai spune DIICOT.

Dosarul a fost trimis Tribunalului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here