Acasă Social Primele 6.000 de flacoane de Remdesivir au ajuns în spitalele din România

Primele 6.000 de flacoane de Remdesivir au ajuns în spitalele din România

DISTRIBUIȚI

Primele 6.000 de flacoane de Remdesivir de la Comisia Europeană au ajuns la spitalele din ţară care tratează cazuri mai grave de COVID-19. Medicii cer deja suplimentarea dozelor. Este primul medicament autorizat în Uniunea Europeană, dar nu este un antiviral miraculos pentru tratarea bolii, spun doctorii. Mulţi pacienţi de la noi au fost salvaţi cu medicamente despre care se spunea că fac rău, dar care au învins virusul fără efecte adverse.

Hidroxiclorochina – medicamentul pentru malarie şi boli reumatismale despre care s-a spus la un moment dat că face rău la inimă – a ajutat mulţi bolnavi de COVID, nu doar în spitalele româneşti.

Medicii nu s-au lăsat influenţaţi de controverse. Au evaluat şi monitorizat bine pacienţii şi nu au apărut probleme. Şi la spitalul de boli infecţioase din Timişoara, medicii au folosit cu succes combinaţia la cazurile medii şi severe.

Protocoalele terapeutice de la Ministerul Sănătăţii au fost modificate de mai multe ori. În scheme sunt antivirale şi medicamente pentru HIV.

Bolnavi ajunşi în stare gravă au scăpat cu viaţă, după ce au primit plasmă cu anticorpi recoltată de la cei vindecaţi de COVID.

Şi Remdesivirul, primul antiviral aprobat pentru noul coronavirus, e promiţător. România va primi de la Comisia Europeană peste 25.000 de flacoane. Primele 6.000 de doze, distribuite deja în ţară, ajung pentru aproximativ 1.200 de bolnavi. Iar medicii deja cer suplimentări.

Medicii insistă să ne protejăm, ca să nu ajungem să avem nevoie de tratament. Vindecarea nu garantează imunitatea.

Aproape jumătate dintre pacienţii confirmaţi cu SARS-CoV-2 de la începutul epidemiei în România au fost declaraţi vindecaţi. În jur de 30.000 au scăpat oficial de virus. Cu aproape 250 în plus faţă de bilanţul anterior.

Persoanele confirmate şi tratate la domiciliu nu mai sunt însă testate la finalul izolării. Autorităţile consideră că s-au vindecat în cele 14 zile de izolare.

Calea până la un vaccin este încă lungă, dar Comisia Europeană strânge deja cererile de la statele membre. România a solicitat 10 milioane de doze.

Din cele aproximativ 100 de variante de vaccin anti COVID aflate în lucru, 20 sunt în faza avansată de testare, cu rezultate promițătoare, anunță Stiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here