Acasă Educatie Primul târg caritabil organizat în Pantelimon  

Primul târg caritabil organizat în Pantelimon  

DISTRIBUIȚI

A doua ediție a Târgului de Crăciun “Fii o stea pentru alte steluțe!”, un eveniment desfășurat în Sala de Sport a Școlii Gimnaziale nr. 1, care îmbracă haina pregătirilor dinaintea Crăciunului pentru întreaga familie, foarte așteptat de comunitate, a fost organizat de Centrul de zi pentru copii aflați în dificultate “Steaua Speranței” Pantelimon (Fundația Star of Hope România), la 9 decembrie. Un lucru care a adus bucurie chiar de la prima ediție, potrivit organizatorilor, mulțimea de copii și părinți care au dat năvală. A fost primul târg de Crăciun și primul târg caritabil organizat în Pantelimon.

Elevii claselor primare de la Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon și Centrul de zi pentru copii aflați în dificultate “Steaua Speranței“ Pantelimon au confecționat decorațiuni, obiecte și daruri pentru Crăciun. Anul acesta copiii au venit cu idei creative, cu mai multe decorațiuni în care au pus enorm de mult suflet. Ei au dorit să demonstreze întregii comunități cât sunt de talentați, de creativi. Banii obținuți la târg vor fi directionați către centrul de zi din Pantelimon care sprijină copiii din familii defavorizate să-și mențină parcursul educațional și anume pentru a acoperi masa de prânz a copiilor, programul educațional al centrului, pentru a-i susține cu rechizite și alte materiale pedagogice necesare în semestrul al doilea.

”Târgul este o acțiune prin care ne dorim să conștientizăm comunitatea locală din Pantelimon, să o trezim, să o implicam în obiectivele noastre – de a preveni abandonul școlar al copiilor din familiile defavorizate din Pantelimon, de a crește gradul de de integrare socială & educațională al acestora în  propria comunitate. Dorim să dezvoltăm în copii spiritul voluntariatului, al generozității, al întrajutorării semenului și chiar spiritul de mici antreprenori. Sunt valori de care comunitatea are nevoie și încercăm să le transferăm chiar și prin intermediul acestui eveniment”, susțin organizatorii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here