Acasă Social Primul webinar adresat profesioniștilor din domeniul sănătăți privind vaccinarea anti-Covid 19

Primul webinar adresat profesioniștilor din domeniul sănătăți privind vaccinarea anti-Covid 19

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 16 decembrie 2020, a avut loc primul webinar adresat profesioniștilor din domeniul sănătății organizat de Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) cu scopul de a oferi informații detaliate despre campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Această sesiune de informare s-a desfășurat cu participarea a peste 450 de studenți, profesori și cercetători din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara. Vorbitori: – Colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, președintele CNCAV; – dr. Andrei Baciu, secretar de Stat, Ministerul Sănătății și vicepreședintele CNCAV; – prof. univ. Alina Bârgăoanu, expert European Didgital Media Observatory; – Cătălin Țucureanu, cercetător Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” Moderator: dr. Paul Iordache.

Subiectele abordate au fost legate de implementarea Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19 în România, importanța integrării profesioniștilor în sănătate în efortul comun de vaccinare împotriva COVID-19, comunicarea medic-pacient în contextul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, aspecte științifice legate de vaccinarea împotriva COVID-19, etape de dezvoltare, platforme de vaccinare, vaccinuri contractate de Comisia Europeană, etc. În final, întâlnirea a fost deschisă unei sesiuni extinse de întrebări și răspunsuri.

Sesiunea reprezintă una dintre acțiunile de comunicare incluse în strategia de vaccinare împotriva COVID-19 al cărei public-țintă îl constituie reprezentanții corpului medical (reprezentanți ai asociațiilor profesionale de medici și ai asociațiilor de pacienți, reprezentanți ai rezidenților și ai studenților la medicină, dar și de la nivelul Universităților de Medicină și Farmacie din România).

În perioada 16-19 decembrie 2020, astfel de webinarii vor fi organizate zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here