Acasă Economie Programul IMM Leasing, aprobat de Guvern, în primă lectură

Programul IMM Leasing, aprobat de Guvern, în primă lectură

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat în primă lectură în şedinţa de joi mai multe proiecte de acte normative, printre care şi pe cel privind programul IMM Leasing, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

”În această şedinţă de guvern au fost dezbătute în primă lectură şi adoptate în vederea primirii avizului Consiliului Legislativ, pentru şedinţa următoare urmând a fi adoptate în forma finală alte ordonanţe de urgenţă în zona economică. Astfel, un proiect de ordonanţă de urgenţă priveşte programul IMM Leasing, este un program pe care Guvernul l-a anunţat anterior, face parte din Planul naţional de investiţii şi relansare economică şi în cadrul acestui program IMM-urile pot apela la soluţia finanţării achiziţiilor de echipamente şi utilaje prin intermediul societăţilor financiare nonbancare ca o opţiune în plus acordată IMM-urilor care doresc să apeleze la un astfel de instrument”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de guvern.

El a precizat că, potrivit actului normativ, ”avansul pentru o astfel de finanţare pentru IMM-uri este zero. Valoarea maximă a finanţării este de 5 milioane de lei pe beneficiar şi sunt garantate achiziţiile de echipamente IT şi utilaje”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here