Acasă Politic Proiect USR: Fără vot secret în Parlament

Proiect USR: Fără vot secret în Parlament

DISTRIBUIȚI
Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in Bucuresti, miercuri, 4 noiembrie 2009. Guvernul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru, format din 14 ministri, doar doi dintre ei cu aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, incearca, miercuri, sa obtina votul de investitura din partea Parlamentului, insa un rezultat favorabil acestuia este putin probabil.

Pentru ca situații precum cea creată de votul pentru șefia Consiliului Legislativ să nu mai existe și parlamentarii să nu se mai poată ascunde în spatele votului secret, USR depune un proiect de modificare a Regulamentului comun al Senatului și Camerei Deputaților.

Proiectul de hotărâre a Parlamentului modifică și completează Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului în sensul eliminării votului secret și transparentizării totale a activității aleșilor.

”Reprezentanții aleși de români în Parlament trebuie să dea socoteală votanților pentru alegerile lor. Haideți să nu ne mai ascundem după voturi secrete și să nu mai facem jocul unor politicieni care se țin cu dinții de scaun și de putere. Zilele acestea, am asistat la o situație absolut ridicolă în care responsabilitatea este pasată de la un partid la altul, tocmai pentru că nu există dovezi clare. Votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat. Dar, votul secret nu trebuie să fie regula. Această reminescență a anilor 90 nu trebuie să mai fie obligatorie”, declară deputatul USR Claudiu Năsui, inițiator al proiectului.

Concret, proiectul stipulează că votul în comisii este deschis și că „votul deputaților și al senatorilor este personal” și „întotdeauna deschis”. Inclusiv în ceea ce privește acordarea votului de încredere Guvernului, respectiv retragerea încrederii acordate prin adoptarea unei moțiuni de cenzură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here