Acasă Info Local Proiecte cu impact social major pentru Snagov, Afumați și Găneasa

Proiecte cu impact social major pentru Snagov, Afumați și Găneasa

DISTRIBUIȚI

Infrastructura de apă și canalizare din Snagov, Afumați și Găneasa va fi extinsă și modernizată, inclusiv prin forarea de noi puțuri, prin două proiecte de dezvoltare regională ale căror contracte de finanțare în valoare de 121,5 milioane euro au fost semnate astăzi la sediul CJ Ilfov.

Valoarea eligibilă pentru investițiile care vor fi localitatea Snagov din fondurile de coeziune ale exercițiului bugetar 2014-2020 (POIM) depășesc 246,4 milioane lei (fără TVA), iar cele pentru Afumați și Găneasa depășesc 245 milioane lei (fără TVA).

În ambele proiecte sunt prevăzute lucrări de extindere și reabilitare a conductelor de aducțiune și a celor de canalizare, noi branșamente, stații de pompare a apei și a apei uzate, rezervoare de înmagazinare, stații de tratare a apei, stații de epurare și înmagazinare a apei uzate. Un număr semnificativ de gospodării – 3.454 la Snagov și 3.080 la Afumați și Găneasa – vor fi racordate la rețeaua publică de canalizare.

Pentru cele 5 localități din Snagov incluse în proiect (satele Snagov, Ghermănești, Ciofliceni, Vlădiceasa și Tîncăbești), gradul de conectare al populației din aria proiectului la servicii de alimentara cu apă va crește de la 40% înainte de proiect la 96 % după proiect, iar gradul de colectare și epurare a apelor uzate va crește de la 31% înainte de proiect, la 98% după finalizarea acestuia. Populația beneficiară a investițiilor în alimentarea cu apă și apă uzată este de 9.557 locuitori, respectiv 6.951 locuitori echivalenți. Rețeaua de distribuție a apei va fi extinsă cu  33,524 km, iar rețeaua de canalizare cu 33,760 km.

Numărul locuitorilor care vor beneficia de acces la apă curentă prin finalizarea proiectului de la Afumați și Găneasa este de 16.251 prin extinderea rețelei de distribuție cu 11,708 km, iar populația beneficiară de acces la canalizare este de 11.733 locuitori, prin extinderea rețelei cu 11,708 km. Gradul de conectare al populației din aria proiectului la servicii de alimentare cu apă va crește de la 0% înainte de proiect la 93%, iar cel de colectare și epurare a apelor uzate de la 17% înainte de proiect, la 95% după finalizarea acestuia.

La întâlnirea care a avut loc la sediul Consiliului Județean au participat președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, secretarul de Stat în MIPE, Carmen Moraru, vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu, administratorul public al județului Ilfov, Mihaela Toader, directorul General al Apă Canal Ilfov, Cătălin Drăgilă, președintele ADIA Ilfov, Andreea Martinescu, reprezentanți ai structurilor din cadrul Consiliului Județean Ilfov, precum și primarii celor trei localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here