Acasă Economie PROIECTUL PROCOR, IMPLEMENTAT CU SUCCES LA MĂGURELE

PROIECTUL PROCOR, IMPLEMENTAT CU SUCCES LA MĂGURELE

DISTRIBUIȚI

Magurele 2În data de 8 septembrie 2015. a avut loc conferința de presă dedicată activității Structurii de Economie Socială nr. 7, din cadrul Proiectului PROCOR, ID: POSDRU/173/6.1/S/147201, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, Axa prioritara 6 ”promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”, proiect al cărui beneficiar este Asociația Grupul pentru Dezbatere și Consens Social, din orașul Măgurele, județul Ilfov.

La conferință, pe lângă reprezentanți ai presei scrise din județul Ilfov au fost prezenți și alți participanti la proiect, care lucrează în cadrul celorlalte șapte structuri înființate în cadrul acestui proiect.

Deschiderea conferinței a fost realizată de dl. Mihai Stan, managerul de proiect, care a făcut o prezentare a întregului proiect, acesta amintind că vor fi create 54 de noi locuri de muncă în cadrul a opt Structuri de Economie Socială, structuri dezvoltate în județele Ilfov, Giurgiu și Ialomița.

S-au creat trei cooperative având ca principal scop, pe lângă latura socială a proiectului, dezvoltarea unui service auto, a producției de piese mici, realizate prin tehnici 3D și a unui atelier de producție a brichetelor de lemn. În plus s-a creat și o asociație non-profit, având ca scop producția de obiecte decorative, lucrate în mare parte manual. Toate acestea au și o componentă socială, din sumele realizate în plus după acoperirea cheltuielilor, 90% urmând a fi folosite în acțiuni cu caracter social.

În cadrul asociației s-au realizat și celelalte patru structuri, trei dintre ele fiind dedicate activităților sociale, dar și vânzării produselor realizate de celelalte structuri cu activități productive sau de servicii.

SES 7 se ocupă cu producția de machete de mașini, echipamente sau clădiri, în special pentru cele care au existat sau au fost produse în România, după Primul Război Mondial, până în zilele noastre.

După prezentarea proiectului, dl. Iordan Brăgău a prezentat Legea Economiei Sociale, lege de curând pusă în aplicare în Romania, prezentând date relevante despre evoluția economiei sociale de-a lungul timpului în țara noastră.

În încheiere a vorbit dl. Anghel Daniel, reprezentantul SES 7 care a prezentat activitatea structurii. SES 7 își desfășoară activitatea în Măgurele, într-un spațiu corespunzător, închiriat. Scopul acesteia este de a promova realizări ale tehnicii românești, prin producția la scări exacte de modelism a unor modele de mașini, avioane, clădiri sau vapoare, dar și elemente de decor.

În prezent sunt angajate opt persoane, dintre care cinci se ocupa de activitatea de producție. Se vor putea executa machete din mase plastice sau rășină, în prima fază, urmând ca pe viitor să se realizeze și machete metalice, prin diverse colaborări. În acest moment s-a început achiziția de echipamente și materii prime, acest proces urmând să fie finalizat în luna octombrie. În paralel s-a început producția de prototipuri, care vor intra în curând în producție de serie. Dintre prototipuri amintim mașina de pompieri APCA Roman 12215, cap tractor Roman cabină dublă, scara 1:87, căsuța țărănească 1 și 2, scara 1:43. În faza de proiectare se mai afla alte peste 20 de proiecte, la diferite scări de fabricație. Mai exista și alte activități auxiliare, cum ar fi reparația de jucării sau obiecte vechi de artă.

Prezentarea s-a încheiat prin cuvântul unei persoane cu probleme speciale, care și-a exprimat mulțumirea față de locul de muncă obținut, plăcerea de a veni zilnic la locul de muncă și ceea ce învață zilnic aici. Conferința de presă s-a încheiat după întrebăile puse de reprezentanții presei, dar și de cei prezenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here