Cea de-a XII-a ediţie a Promenadei Operei va aduce, pe 27 august, pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti, 12 ore de muzică şi activităţi inedite de educaţie, relaxare şi mişcare în aer liber.
Mesajul ediţiei din 2022 a Promenadei Operei este „o sărbătoare a muzicii şi a mişcării în aer liber pentru împlinirea spiritului”.
Accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile, şi va avea loc începând cu ora 12,00, iar publicul se va putea bucura de o Gală extraordinară de Operă, workshop-urile
„Desculţ în iarbă” şi proiectul RiseUp.
Gala extraordinară Promenada Operei va începe de la ora 21,00 pe scena mare, cu participarea orchestrei, a corului şi a ansamblului Operei Naţionale Bucureşti dirijate de Tiberiu Soare. Evenimentul va aduce pe scenă sopranele Iulia Isaev, Marta Sandu Ofrim, Madeleine Pascu şi Cristina Eremia, mezzosoprana Sorana Negrea, tenorii Daniel Magdal şi Andrei Lazăr, baritonii Cătălin Toropoc, Alexandru Constantin şi Dan Indricău, başii Marius Boloş şi Ion Dimieru, prim-balerinii Cristina Dijmaru, Bogdan Cănilă, Valentin Stoica, Marina Gaspar, dar şi balerinii ansamblului Raluca Jercea şi Ştefan Meşter. Regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy.
Publicul este aşteptat la un veritabil regal liric ce va cuprinde o suită de capodopere muzicale, printre ariile şi duetele ce urmează a fi interpretate se vor afla „Il etait une fois a la cour d’Eisenach” – din opera „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach; „Un bel di vedremo” – din opera „Madama Butterfly” de G. Puccini; „Parigi, o cara” – din opera „La traviata” de G. Verdi; „Te Deum” din opera „Tosca” de G. Puccini.
Workshop-ul „Desculţ în iarbă” este un program de ateliere de educaţie estetică în special pentru copii. Acesta va avea loc într-o zonă amenajată cu bean bag-uri, hamace, şezlonguri, unde artiştii conduc ateliere educaţionale.
Printre activităţile zilei se vor afla „Şevalete de pictură” sub îndrumarea unui artist plastic al Operei Naţionale Bucureşti; „Ore de sport în iarbă” care întăresc legătura corp-minte-yoga, pilates, body art, quigong; o bibliotecă în aer liber cu sute de cărţi; iar studenţii UNATC vor întruchipa personaje celebre din universul Operei.
În timpul zilei, publicul este invitat să ia parte la activităţile din program susţinute de artiştii operei Andreea Radu şi Doina Alice Popa (atelier de pictură şi creaţie costume), dar şi la ateliere de face painting susţinute de artişti independenţi.
În cadrul proiectului invitat RiseUP – Opera on the sky, doritorii vor fi ridicaţi la înălţime purtaţi spre cer în dansul unuia dintre cele mai mari baloane cu aer cald din România. Ridicări în ancoră până la înălţime de 20 m deasupra esplanadei Operei Naţionale Bucureşti.
Evenimentul Promenada Operei se va desfăşura anul acesta în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC). Sursa:agerpres