Acasă Politic Promovarea importanței relațiilor umane, de Ziua Mondială a Asistenței Sociale

Promovarea importanței relațiilor umane, de Ziua Mondială a Asistenței Sociale

DISTRIBUIȚI

La 19 martie este marcată Ziua Mondială a Asistenței Sociale, care evidențiază în acest an ”Promovarea importanței relațiilor umane”. Tema din acest an se concentrează asupra relațiilor sociale – relații esențiale ale oamenilor, mediile lor și viitorul lor. O temă numai bună de reflectat în orice moment, este de părere deputatul PSD, Vasile Axinte.

În urma discuțiilor purtate cu câțiva dintre asistenții sociali și specialiști implicați în serviciile de asistenţă socială, se atrage atenția asupra a două aspecte importante: creşterea birocraţiei la nivelul serviciilor sociale generează scăderea timpului petrecut de asistentul social cu persoane care au nevoie de sprijin, precum şi valorizarea relaţiilor umane în cadrul procesului de asistenţă şi evidenţierea impactului pe care relaţiile umane îl au în procesul de schimbare a vieţii oamenilor.

Obiectivele acestei zile în cadrul ONU sunt consolidarea actualelor  parteneriate sau relaţii de cooperare cu organizaţii ale ONU sau organizaţii neguvernamentale aliate sau stabilirea unora noi; răspândirea cunoştinţelor despre asistenţă socială, valorile acesteia, principiile sau metodele de practică şi teorie între organizaţiile ONU şi organizaţii neguvernamentale aliate; sublinierea acţiunilor de asistenţă socială, a politicilor şi reuşitelor pentru obţinerea obiectivelor comune. ”Mă voi implica pentru a sprijini și dezvolta acest sector de activitate mai ales că, în prezent, în România sunt 7.000 de persoane/angajați care activează în domeniul asistenței sociale, dar ar fi nevoie de 15.000”, susține parlamentarul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here