Acasă Info Local PSD o testează pe Firea pentru Cotroceni

PSD o testează pe Firea pentru Cotroceni

DISTRIBUIȚI

Victor Ponta: Indiferent cine candidează din partea PSD, în turul doi pierde – Chiar dacă Liviu Dragnea se vrea a fi candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din 2019, iar alți fruntași social-democrați pe Sorin Grindeanu, deocamdată se face testarea Gabrielei Firea pentru o confruntare cu Klaus Iohannis.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru preşedinţia României, Gabriela Firea ar obține, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde, 44% din voturi, iar Klaus Iohannis – 40%. Mai mult, în ciuda criticilor tot mai multe față de activitatea sa ca primar general al Capitalei, sondajul arată că Firea este personalitatea politică despre care românii au cea mai bună părere, 59% declarând că o percep pozitiv, un capitol la care atât aceasta, cât şi prim- ministrul Sorin Grindeanu se situează înaintea preşedintelui Iohannis, perceput pozitiv de 47% dintre respondenţi.

La alegerile parlamentare, PSD ar obține 44%, urmat de PNL – 24% și USR – 12%.

Ponta, realist: ”Dacă te iei după sondaje, trebuie să fie doamna Firea. Dacă nu vrea, să fie Grindeanu. Până în 2019 mai e însă mult timp. Vom vedea. Nici eu nu am fost interesat să candidez în 2014, dar mi-a cerut partidul”, a spus Ponta la RTV.

Acesta nu dă însă nicio şansă candidatului PSD, indiferent cine ar fi acesta. ”În primul tur va câştiga candidatul PSD, dar în turul doi va pierde cu Iohannis sau cu cine va mai fi. Firea a câştigat primăria în primul tur, dacă era în două tururi era foarte greu. Nu ştiu dacă va candida Iohannis, dar cred că va candida”, a preciat Ponta. – Foto: Radu-Tudor.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here