Acasă Politic PSD: România nu are, încă, o strategie demografică

PSD: România nu are, încă, o strategie demografică

DISTRIBUIȚI
Crowd of people walking. People are going to the light.

Îngrijorat de scăderea dramatică a populaţiei României, deputatul PSD Angel Tîlvăr a solicitat Ministerului Muncii și Justiției Sociale o listă de măsuri concrete, pentru stabilizarea şi redresarea situaţiei. Ministerul a răspuns solicitării prin precizarea programelor care se derulează pentru stimularea natalității și susținerea familiilor cu copii, concretizate în programul de alocații pentru copii, alocația pentru susținerea familiilor cu venituri sub 530 de lei lunar, programul pentru acordarea alocației lunare de plasament, concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului, stimulentul lunar de inserție pentru a motiva părinții să se reîntoarcă în activitate, concediul și indemnizația de acomodare pentru oricare din soții unei familii care adoptă un copil. Alte programe se adresează copiilor din familii defavorizate și se referă la stimulentul educațional sub forma tichetelor sociale, indemnizațiile pentru creșterea copiilor cu dizabilități, precum și concediul paternal. Alături de aceste programe, legislativul a avut în vedere un set de măsuri de protecție a locului de muncă pentru persoanele care decid să se ocupe de creșterea și îngrijirea copilului.

Referitor la strategia demografică a României, Ministerul Muncii a răspuns că ”strategia demografică a României nu a fost elaborată” și că ”politica demografică poate fi realizată prin politici sectoriale”.

Deputatul Tîlvăr consideră că este nevoie să se facă mai mult pentru corectarea evoluţiilor demografice, iar elaborarea unei strategii demografice naţionale a devenit o necessitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here