Acasă Politic Rabla 2022 începe pe 4 februarie

Rabla 2022 începe pe 4 februarie

DISTRIBUIȚI

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că programul Rabla pentru anul în curs va începe în 4 februarie, săptămâna aceasta fiind pusă la punct varianta finală. El afirmă că autorităţile îşi iau angajamentul că vor majora anual, pentru următorii trei ani, cu 10% bugetul alocat acestui program.

”Poimâine o să avem varianta finală. Am avut o discuţie încă din ianuarie – februarie anul trecut cu asociaţiile de producători şi de importatori de autoturisme. Nu a existat predictibilitate în România pe Rabla. Noi acuma facem regulile pe următorii trei ani. Ne angajăm că o să creştem cu 10% bugetul în fiecare an, mai mulţi beneficiari, primele ar trebui să fie cumva constante, pentru că şi piaţa auto este cât de cât constantă. (…) Vom lansa un program pe trei ani, este foarte important ca lumea să ştie că la începutul fiecărui an, în februarie, în prima săptămână, în prima zi de Vineri Verde, porneşte programul, să nu-l mai pornim în aprilie, mai”, a declarat ministrul Mediului, luni seară, la Digi 24.

Tanczos Barna a subliniat importanţa alocării de fonduri suplimentare, ”în timp”, pentru autovehiculele electrice, fenomen care a început deja.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here