Acasă Info Local Raed Arafat: Școlile trebuie să organizeze periodic simulări

Raed Arafat: Școlile trebuie să organizeze periodic simulări

DISTRIBUIȚI

Trebuie să fim pregătiţi pentru un cutremur cu magnitudinea 8, chiar dacă e puţin probabil, a spus Raed Arafat, la TVR Info. Şeful DSU consideră că şcolile trebuie să organizeze periodic simulări de cutremur, pentru că doar aşa copiii vor şti ce e de făcut în cazul unui seism.

E puțin probabil, dar e posibil să fie și un cutremur de 8, și atunci noi în scenariile noastre luăm și eventualitatea unui cutremur de opt, asta nu înseamnă că am decis că va fi, că știm că va fi, că sigur va fi, dar trebuie noi să ne pregătim. Exercițiile sunt extrem de importante și pentru copii trebuie repetate și nu trebuie să vină pompierii, profesorii odată învățați trebuie să le facă, școala cu profesorii trebuie să organizeze exerciții periodice. În mod normal aceste simulări trebuie să se facă cel puțin o dată, de două ori pe an, a declarat șeful DSU Raed Arafat.

2 COMENTARII

  1. […] Trebuie să fim pregătiţi pentru un cutremur cu magnitudinea 8, chiar dacă e puţin probabil, a spus Raed Arafat, la TVR Info. Şeful DSU consideră că şcolile trebuie să organizeze periodic simulări de cutremur, pentru că doar aşa copiii vor şti ce e de făcut în cazul unui seism. E puțin probabil, dar e posibil […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here