Acasă Politic Rafila: România va primi în jur de 2.500 de doze de vaccin...

Rafila: România va primi în jur de 2.500 de doze de vaccin împotriva variolei, în momentul în care Comisia Europeană va finaliza achiziția

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, în contextul confirmării primului caza de variola maimuței în România, că țara noastră va primi în jur de 2.500 de doze de vaccin împotriva variolei, în momentul în care Comisia Europeană va finaliza achiziția.

„Când finalizează achiziția CE. Primim o cotă parte. În jur de 2500 de doze. Vaccinul e american și exista doar cantități mici deocamdata”, a precizat ministrul Sănătății răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Uniunea Europeană pregăteşte achiziţii în grup de vaccinuri şi tratamente împotriva variolei maimuţei, a anunțat Comisia Europeană în 27 mai.

Organismul european Health Emergency Response Authority (HERA) „cooperează cu statele membre şi producătorii pentru a procura vaccinuri şi tratamente împotriva varilei maimuţei”, a anunţat un purtător de cuvânt al CE însărcinat cu probleme de sănătate, Stefan De Keersmaecker.

Vaccinul care va fi folosit este cel împotriva variolei, boală eradicată la nivel global, motiv pentru care vaccinul se produce în cantități mici.

Spania a anunţat că intenţionează să achiziţioneze vaccinul Imvanex şi tratamentul antiviral Tecovirimat printr-o achiziţie în grup în UE.

Imvanex, produs de laboratorul Bavarian Nordic, este un vaccin de generaţia a treia (viu care nu se replică în organismul uman) autorizat în UE din 2013, indicat împotriva variolei la adulţi.

1.285 de cazuri de infectare cu virusului variolei maimuței au fost raportate în țările non-endemice, potrivit datelor centralizate de Organizația Mondială a Sănătății până la data de 8 iunie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here