Acasă Politic Rămâne cum am stabilit 

Rămâne cum am stabilit 

DISTRIBUIȚI

Plenul Camerei Deputaților a respins, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul legislativ privind amnistia și grațierea, după ce Comisia Juridică adoptase ieri raportul de respingere pentru această inițiativă.

Pe 29 mai 2018, inițiativa a fost adoptată tacit în Senat.

Proiectul de lege prevedea că ”nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice centrale şi locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României, cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”, în completarea adusă articolului 37 din Constituţie cu un nou alineat 2¹. O altă modificare viza interdicţia preşedintelui României de a acorda graţiere pentru infracţiuni de corupţie: ”Preşedintele României îndeplineşte următoarele atribuţii: acordă graţierea individuală; nu poate acorda graţiere pentru infracţiuni de corupţie”, potrivit modificării aduse articolului 94, litera d din Legea fundamentală.

În forma în vigoare, articolul 94, litera d). face referire doar la atribuţia preşedintelui de a acorda graţiere individuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here