Acasă Politic Raportul MCV 2019 pentru România, cel mai dur din ultimii zece ani

Raportul MCV 2019 pentru România, cel mai dur din ultimii zece ani

DISTRIBUIȚI

Raportul MCV din 2019 pentru România este cel mai dur din ultimii zece ani. Experții Comisiei Europene notează că lupta anticorupție a scăzut dramatic, iar activitatea DNA este într-un declin semnificativ, arată un prim draft al raportul care va fi făcut public în această după-amiază.

Nota critică a raportului privind starea Justiției din România era previzibilă, în contextul în care conflictele din interiorul sistemului judiciar s-au întețit atât în cadrul CSM, cât și între conducerea instituției, asigurată de Lia Savonea, și cea a Ministerului Justiției, în persoana ministrului demis Ana Birchall, anunță Digi24.ro. Astfel, CSM primește critici pentru că nu există colaborare în interiorul instituției.

A fost remarcată și descreșterea activității DNA, iar în acest context lupta împotriva corupției a cunoscut o scădere dramatică.

În raport se face referire și la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție. Instituția a fost înființată fără a exista o consultare cu actorii din sistem și nu s-a ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția în privința acesteia.

În aceste condiții, raportul Comisiei Europene va constata neîndeplinirea multor condiționalități de către România și nu va exista nici o șansă pentru abrogarea MCV (mecanismul de cooperare și verificare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here