Acasă Politic Rareș Bogdan: Viitorul guvern trebuie să fie functional până la finele anului

Rareș Bogdan: Viitorul guvern trebuie să fie functional până la finele anului

DISTRIBUIȚI

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a confirmat, marți seară, că Nicolae Ciucă este una dintre propunerile partidului pentru funcția de premier și a transmis că în cadrul întâlnirii cu președintele Klaus Iohannis nu s-au discutat portofolii de miniștri, ci doar strategia de formare a majorității parlamentare și constituire a noului guvern.

Rareș Bogdan a mai declarat că viitoare coaliție de guvernare se bazează pe cei 16 parlamentari ai minorităților și că viitorul Executiv ”trebuie să fie funcțional până la intrarea în anul următor”:

”Ne bazăm pe cei 16 parlamentari ai minorităților, deci vom avea o majoritate de 260 de parlamentari. Nu am discutat de portofolii. Am dori ca pe 21 decembrie noul Parlament să fie investit, urmând ca până de Crăciun să fie audierea miniștrilor. Trebuie să avem un guvern funcțional la intrarea în anul următor. Nu trebuie să uităm că suntem în pandemie. Avem foarte multe infectări, iar România trebuie administrată. Urmează și campania de vaccinare. Premierul trebuie neapărat să colaboreze cu ministerul Justiției, Finanțelor, Fondurilor Europene, ministerul Transporturilor este foarte important, ministerul Energiei și Economiei, și Agriculturii, Cultura, ministerul Sănătății este și el cheie. Trebuie să discutăm nu atât partidul care ia ministerul, ci oamenii care vin la ministerele respective. Urmează trei ani de costrucție și un an cu patru rânduri de alegeri. Avem promisiuni legate de pensii speciale, două tururi de scrutin, descentralizare”, a spus Rareș Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here