Acasă Economie RATB va ajunge la Corbeanca, Balotești, Snagov și Gruiu

RATB va ajunge la Corbeanca, Balotești, Snagov și Gruiu

DISTRIBUIȚI

 ILFOVENII, INVITAȚI SĂ ÎȘI LASE MAȘINILE LA INTRAREA ÎN BUCUREȘTI

După așa-zisul experiment cu banda unică pentru RATB din nordul Capitalei, Primăria Generală a Capitalei precizează că proiectul va fi implementat imediat după încheierea cursurilor școlare. Nu se precizează însă ce se va întâmpla în luna septembrie, odată cu începerea anului școlar. Până atunci se va circula fără restricții, ca și până acum, pe tronsonul Băneasa – Piața Charles de Gaulle.

Gabriela Firea: ”Am solicitat tuturor instituțiilor implicate în proiectul benzii unice ca demararea acestuia să se facă într-o perioadă în care traficul este mai redus, respectiv imediat ce începe vacanța elevilor. Până atunci, vor fi luate toate măsurile complementare care să asigure eficiența acestui proiect, și mă refer atât la componenta de informare a populației cât și la suplimentarea efectivelor de polițiști locali și de la circulație în intersecții. De asemenea, RATB va spori numărul de autobuze care circulă pe liniile care vor beneficia de acest culoar și va înființa noi linii preorășenești care să preia o parte dintre navetiștii care vin zilnic în București. Chiar dacă pentru ca efectele pozitive să fie vizibile e nevoie de o perioadă de acomodare, acest proiect, coroborat cu înnoirea și suplimentarea parcului auto al RATB și cu extinderea sistemului de semaforizare inteligentă, reprezintă soluția pentru descongestionarea traficului în București. Studiile de mobilitate arată clar că implementarea benzilor unice generează o creștere cu 20% a vitezei de deplasare a autobuzelor și o diminuare cu până la 25% a timpilor de așteptare în stații, iar costurile de operare ale RATB se diminuează semnificativ”.

Firea a solicitat direcțiilor din cadrul Primăriei Capitalei, ca măsură provizorie, să identifice terenuri la intrările în Capitală, (la capătul tramvaiului 21 și în zona Băneasa) unde cetățenii din Ilfov, care lucrează în București, să-și poată lăsa mașinile pentru a folosi mijloacele de transport în comun. Această măsura se va lua până în momentul în care se construiesc parcările de tip park & ride.

Totodată, Primăria Capitalei va semna contracte de asociere referitor la transportul public în comun cu primăriile Corbeanca, Snagov, Balotești și Gruiu, astfel încât cetățenii din aceste localități să beneficieze de liniile RATB.

 

Unde sunt benzile unice

 

Benzile unice vor fi implementate pe Șoseaua București – Ploiești, șoseaua Kiseleff până la Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), bd. Constantin Prezan (pe ambele sensuri), Calea Dorobanți – între Piața Dorobanți și bd. Dacia (pe ambele sensuri), Calea Dorobanți (sensul spre centru) între bd. Dacia și Piața Lahovari, Str. George Enescu – între Piața Lahovari și bd. Magheru, Bd. Magheru (sens spre periferie) între C.A. Rosetti și Piața Romană, Bd. Magheru (sens spre centru) între Piața Romană și str. George Enescu

În acest moment, în Capitală, există benzi de circulație destinate transportului public pe următoarele artere: B-dul Mihail Kogălniceanu – b-dul Regina Elisabeta, Splaiul Independenței, porțiunile dintre șos. Cotroceni și bd. Eroilor și din dreptul Centrului Istoric, B-dul Unirii, între Piața Unirii și Piața Alba Iulia, Calea Dorobanți, între b-dul Dacia și Șos. Ștefan cel Mare, B-dul Dacia, între calea Dorobanți și Str. Icoanei, Calea Griviței, între Piața Mureș și str. Caraiman, pe sensul Gara de Nord, B-dul Mareșal Constantin Prezan, între Piața Arcul de Triumf și piața Charles de Gaulle.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here