Acasă Anchete Razie la transportatorii de persoane

Razie la transportatorii de persoane

DISTRIBUIȚI

Peste 500 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate transportatorilor de persoane și mărfuri, în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere desfășurate de polițiștii de la rutieră și inspectorii I.S.C.T.R.

În perioada 10 octombrie – 10 noiembrie 2019, polițiștii de la rutieră și inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au derulat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului de marfă cu capacitatea mai mare de 3,5 tone sau destinate transportului public de persoane.

Acțiunile au vizat verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport, perioadelor de conducere, pauză și odihnă ale conducătorilor de autovehicule, prevederilor legale privind masele pe axe și masele totale maxime admise și normelor privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, au fost verificate 1.489 de autovehicule, fiind aplicate 544 de sancțiuni cotravenționale, dintre care 103 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, 35 pentru încălcări ale H.G. 69 din 2012,  5 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 41 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare și 360 pentru alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, au fost reținute 16 permise de conducere, retrase 28 de certificate de înmatriculare și dispuse 16 imobilizări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here