Acasă Info Local „Recoltă bogată” pe șoselele din Ilfov

„Recoltă bogată” pe șoselele din Ilfov

DISTRIBUIȚI

drumuriÎn cursul lunii mai 2016, poliţişti rutieri au acţionat zilnic pe drumurile publice din județul Ilfov, fiind adoptat un mod de acțiune dinamic și concentrat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave şi consecinţele acestora.

Astfel polițiștii au desfăşurat activităţi pe linia nerespectării regimului legal de viteză, a consumului de alcool, au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane (8+1 locuri) şi au avut în vedere atât șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor şi autovehiculelor, cât și pietonii care traversează prin loc nepermis.

Astfel, pentru nerespectarea normelor care reglementează circulația pe drumurile publice polițiștii au constatat 180 de infracțiuni, cele mai multe dintre acestea vizând șoferii care au fost depistați la volan având permisul de conducere suspendat (33), conducerea autovehicule neînmatriculate/neînregistrate în circulație (24) și  conducerea vehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice (23). De asemenea, polițiștii au aplicat 6.189 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancţiunilor, 523 au vizat abateri ale pietonilor, 339 au fost aplicate șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor şi pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public, 1.488 pentru nerespectarea regimului legal de viteză iar 1.126 pentru nepurtarea centurii de siguranță.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au reținut 720 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 61 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea 264 de certificate de înmatriculare au fost reţinute pentru neregulile constatate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here