Acasă Economie RECOMANDĂRI PENTRU ZILELE DE GER CARE URMEAZĂ

RECOMANDĂRI PENTRU ZILELE DE GER CARE URMEAZĂ

DISTRIBUIȚI
degerături
degerături
degerături

În condiţiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme geroasă până vineri, 2 ianuarie 2015, Ministerul Afacerilor Interne face o serie de recomandări.

“Pentru persoanele bolnave, în mod deosebit pentru cele cardiace, este recomandat să nu iasă din locuințe în perioada gerului, decât dacă este absolut necesar, iar atunci să fie foarte bine îmbrăcate. Pentru persoanele în vârstă, mare atenție la încălțămintea folosită pentru a evita alunecarea pe gheață și deci producerea unor fracturi. Atenție la consumul de băuturi alcoolice care dau senzația falsă de căldură. Există riscul ca persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice să fie surprinse de gerul puternic și să intre în hipotermie, fără să-și dea seama. Persoanele care vor petrece Revelionul în piețe publice trebuie să se îmbrace gros, mai ales dacă rămân perioade îndelungate afară. Este recomandabil ca cei care au în locuințe centrale termice să se asigure că acestea funcționează corect. La fel cei care se încălzesc la sobe, să aibă mare grijă la coșurile de evacuare a fumului”, precizat marţi purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

“Pentru conducătorii auto recomandăm să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum. Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi in trafic. Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderență frâna de motor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI, adăugând rugămintea ca şoferii începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here