Acasă Politic ”Redutabila” Viorica Dăncilă, oficial candidatul PSD pentru Cotroceni

”Redutabila” Viorica Dăncilă, oficial candidatul PSD pentru Cotroceni

DISTRIBUIȚI

Biroul Permanent al PSD a decis marți, cu două voturi împotrivă, desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Dăncilă urmează să fie validată de Comitetul Executiv, iar la 3 august de congresul partidului. Dăncilă a rămas singurul candidat pentru desemnarea ca prezidențiabil, după ce Gabriela Firea a anunțat că se retrage din cursă, în urma lipsei de susținere în rândul liderilor organizațiilor județene.

Cele două voturi împotrivă au fost ale lui Paul Stănescu și Dumitru Buzatu.

Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea este de părere că ”realizarea unui pol de stânga, unei coaliții de stânga, este bine-venită pentru PSD (…) Viorica Dănsilă este o soluție pentru alegerile prezidențiale (…) Are șanse mari în fața lui Klaus Iohannis”.

Gabriela Firea, liderul interimar al PSD București, s-a declarat uimită că PSD nu o dorește la prezidențiale, deși ea ar sta cel mai bine în sondaje: ”Aşa cum în viaţa personală dragoste cu de-a sila nu se poate, eu am vrut să fac un bine partidului – sau eu aşa am considerat că e bine pentru partid. Dacă colegii mei, în majoritate covârşitoare, nu consideră că această cale e potrivită pentru ei şi doresc o altă variantă, nu pot decât să accept votul. Sau poate nu se va ajunge neapărat la vot. (…) Eu voi spune colegilor mei cum am văzut şi cum văd lucrurile şi care sunt atuurile mele, pentru a deveni candidatul la alegerile prezidenţiale ale PSD. Fireşte, ideal ar fi fost să avem o alianţă cu ALDE şi Pro România. Înţeleg din negocierile care s-au purtat ieri că aceasta nu este posibilă, ce puţin pentru primul tur. Poate, eventual, pentru al doilea tur. Eu nu pot să impun ceva colegilor mei. Nu ştiu, poate va veni vreodată şi vremea mea, să spunem. Normal este să respect decizia colegilor”, declara Firea înainte de validarea lui Dăncilă.

Preşedintele PSD Sector 5, Daniel Florea, a declarat că Viorica Dăncilă este un candidat ”redutabil” pentru alegerile prezidenţiale şi, faţă de Gabriela Firea, are o susţinere mai largă în rândul membrilor de partid şi al conducătorilor de organizaţii.

El crede că nu mai există în acest moment conflicte nici în organizaţia de Bucureşti, nici în PSD la nivel naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here