Acasă Info Local Regulament pentru desfășurarea activităților pe Lacul Pantelimon

Regulament pentru desfășurarea activităților pe Lacul Pantelimon

DISTRIBUIȚI

A fost aprobat, în ședința Consiliului Local Pantelimon, Regulamentul privind desfășurarea activităților de agrement și sporturi nautice pe lacul Pantelimon.

Astfel, lacul este împărțit în două zone: Zona I care începe din imediata apropiere a DN3, pe toată lățimea lacului, până unde acesta se îngustează, la patrimoniul Parcului Pantelimon pe malul drept și în dreptul complexului Lebăda Lake Residence, zonă delimitată cu balize instalate din 15 în 15 m.

Zona II începe imediat de la limita balizată a zonei I și se întinde pe 3/4 din surafața lacului, până la descărcător, zona limitată de drumul de centură al capitalei (DNCB).

Pe lacul Pantelimon s-au stabilit reguli de agrement și sporturi nautice: Pentru încurajarea activităților sportive și de agrement cu ambarcațiuni mici, propulsate prin forță umană (bărci cu rame, caiace, stand-up0paddle etc.) este delimitată zona I a lacului.

Zona II este destinată competițiilor sportive de canotaj, prin montarea unui număr de 8 culoare, cu o lungime a pistei de 2.000 de metri. În această zonă sunt permise activități de navigație cu vele, doar în perioada în care nu sunt antrenamente sau competiții sportive ale Federației Române de Canotaj.

Având în vedere statutul de lac destinat sporturilor nautice cu ambarcațiuni propulsate prin forță umană, pe lacul Pantelimon se intrezuce accesul cu orice mijloc motorizat/ambarcațiune/echipamente cu motoare termice sau electrice.

De asemenea, se interzic activități de întreținere a ambarcațiunilor, ultilizarea oricăror materiale și echipamente pe suprafața lacului sau în apropiere ce pot duce la scurgeri de uleiuri, combustibili, detergenți sau alte substanțe ce pot polua lacul.

este interzisă aruncarea de la bordul ambarcațiunii sau de pe mal a deșeurilor menajere, obiecte sau substanțe ce pot fi sursă de poluare.

Persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive nu au permisiunea de a exploata ambarcațiuni pe lacul Pantelimon.

Acostarea ambarcațiunilor se face numai în locurile special amenajate, iar purtarea vestei de salvare este obligatorie de către persoanele aflate la bordul ambarcațiunilor.

Nu în ultimul rând sunt interzise pe toată suprafața lacului Pantelimon scăldatul, înotul și pescuitul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here