Acasă Economie Remus Borza, consilierul economic al premierului: Sunt prea mulţi bugetari şi prea...

Remus Borza, consilierul economic al premierului: Sunt prea mulţi bugetari şi prea bine plătiţi!

DISTRIBUIȚI

Deputatul Remus Borza, noul consilier economic al premierului, anunţă schimbări majore: Sunt prea mulţi bugetari şi prea bine plătiţi; gata cu ingineriile financiare; zero toleranţă pentru evaziunea fiscală; trebuie să ajungem la un compromis cu mediul de business; Hidroelectrica trebuie să-şi vândă acţiuni pe bursă

Nou-numitul consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, Remus Borza, susţine că nu are pretenţiile predecesorului lui Darius Vâlcov, de a controla guvernul: ”Sunt un pârlit de consilier onorific. Nu iau bani pentru funcţia de consilier. Nu sunt angajat, nu iau bani, pentru că altminteri aş fi obligat. Doar aşa am libertatea de a spune ce cred”, a comentat el, printre altele, într-un interviu telefonic pentru Ziarul Financiar.

”Trebuie redus numărul de ministere, trebuie redus numărul de instituţii. Este o enormă birocraţie, o enormă cheltuială de bani, bani care trebuie să meargă în autostrăzi şi şcoli. Mediu de afaceri are nevoie de un milion de oameni, în vreme ce, în instituţiile de stat, sunt sute de mii de oameni care stau degeabă pe bani mulţi”, spune Borza.

”Este nevoie de un plan de restructurare sever. În administraţie. Este nevoie de un dialog cu totul onest cu mediu privat. Pentru că PIB-ul s-a dublat, în ultimii şapte ani. Dar nu şi bugetul. 16 miliarde de euro evaziune este enorm şi apoi înjurăm că noi nu avem autostrăzi. Aşa că toată lumea trebuie să plătească taxe”. – citiți pe larg în https://www.zf.ro/eveniment/remus-borza-noul-consilier-economic-premierului-anunta-schimbari.majore

Mai mulți reprezentanți ai PSD au reacționat la aceste declarații și au precizat că ele nu reprezintă punctul de vedere al partidului, aspect precizat, de altfel, și de Borza. Social-democrații nu pot accepta asemenea declarații, având în vedere că ei sunt cei care i-au acuzat vehement pe liberali că dacă se vor întoarce la guvernare vor recurge din nou la tăieri de salarii în sectorul bugetar, dar și la concedieri.

La începutul anului s-a vorbit despre evaluări în rândul personalului bugetar, însă în ultimul timp nu a mai discut nimeni despre așa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here