Acasă Social Reprezentanții sindicatelor ”Ambulanța”, întâlnire cu ministrul Sănătății

Reprezentanții sindicatelor ”Ambulanța”, întâlnire cu ministrul Sănătății

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avut o întâlnire de lucru cu președintele BNS, Dumitru Costin, președintele Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța”, Gheorghe Chiș, prim-vicepreședintele Federației, Marian Rotaru, secretarul general, Rareș Ghilea, și vicepreședinții Gheorghe Brișcaru, Ionel Ianc, Victor Țepeș.

Potrivit unui comunicat de presă, au fost discutate revendicările FNSAR de natură salarială (acordarea salariilor de bază a operatorilor registratori de urgență și personalului TESA care nu au beneficiat de creșterea salariului de bază la nivelul grilei din 2022, corectarea procentelor de sporuri pentru condiții deosebit de periculoase pentru personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar din serviciile de ambulanță și creșterea indemnizației de hrană), administrativă (reglementarea numărului de zile de concediu și acoperirea deficitului de personal care se ridică la 45%) și dotarea Serviciilor de Ambulanță (înlocuirea parcului auto învechit cu ambulanțe noi).

Ministerul Sănătății a precizat că memorandumul pentru scoaterea la concurs a aproximativ 4.000 de posturi în unitățile sanitare subordonate, inclusiv în Serviciile de Ambulanță, va fi aprobat de Guvern.

S-a discutat și s-a convenit o întâlnire interministerială între Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale în vederea urgentării aplicării Legii nr. 5/2021.

 

2 COMENTARII

  1. […] Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avut o întâlnire de lucru cu președintele BNS, Dumitru Costin, președintele Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța”, Gheorghe Chiș, prim-vicepreședintele Federației, Marian Rotaru, secretarul general, Rareș Ghilea, și vicepreședinții Gheorghe Brișcaru, Ionel Ianc, Victor Țepeș. Potrivit unui comunicat de presă, au fost discutate revendicările FNSAR de natură salarială (acordarea salariilor de bază […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here