Acasă Info Local REZULTATE MERITORII PENTRU CSO PANTELIMON LA TURNEUL FINAL AL CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE...

REZULTATE MERITORII PENTRU CSO PANTELIMON LA TURNEUL FINAL AL CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE RUGBY

DISTRIBUIȚI

by www.photoflorian.com 

Clubul Sportiv Orășenesc Pantelimon este un club cu o bogată experiență competițională la rugby. După desfiinţarea, în luna decembrie 2012, a echipei de rugby seniori, primarul Marian Ivan, care este un mare iubitor al sportului cu balonul oval, a continuat să se implice în activitatea clubului la nivelul de copii şi juniori. În acest moment, toate grupele clubului (U10, U12 , U14, U16 și U18) sunt angrenate în competiţii și, potrivit spuselor lui Marian Ivan, “vor merge înainte şi vor susţine şedinţele de pregătire şi meciurile din campionate”. Performanțele echipelor de juniori încep să se vadă, echipa de juniori U18 fiind printre primele la categoria ei de vârstă, ultima ispravă fiind câștigătoarea locului secund la Campionatului Național de Rugby. Echipa de juniori U16 a terminat pe locul al treilea la același turneu, iar copiii de la grupele  U10, U12 şi U14 activează, şi ei, cu rezultate foarte bune, în competiţiile de profil.

 

 

Pe stadionul Callatis din Mangalia s-au disputant recent partidele de clasament pentru stabilirea ierarhiei finale a Campionatului Național de Rugby de Juniori U16 și U18. În urma acestora, echipa Clubului Sportiv Orășenesc Pantelimon, coordonată de Bogdan Bolboacă, a obținut un onorabil loc trei la categoria U16, titlul de campioană revenind celor de la CSM Olimpia Bucuresti, care în finală a jucat cu CSS Bârlad. Finala mică a fost disputată, așadar, de CSO Pantelimon, care a trecut de CS Politehnica Iași cu 26 – 5, rugbyștii ilfoveni fiind de neoprit mai ales în repriza secundă, când au marcat trei eseuri.

Finala la Divizia Națională de Juniori U18 s-a disputat între CS Tomitanii Constanța și Clubul Sportiv Orășenesc Pantelimon. În urma unui joc echilibrat, constănțenii s-au impus greu, cu 10 – 6. Echipa Clubului Sportiv Orășenesc Pantelimon a fost condusă de Marius Lache. ”Este o mare bucurie pentru mine să lucrez cu aceşti băieţi. Îi văd atât de motivaţi şi de bucuroşi să joace rugby încât nu pot să nu fiu mândru de ei. Este foarte important că s-a construit această echipă şi veţi vedea că în timp va fi o rampă de lansare”, a punctat antrenorul Marius Lache.

Jucătorii din Pantelimon și-au obținut dreptul de a participa la competiții în urma disputării pe parcursul unui an întreg a campionatelor regionale. Aceste rezultate se adaugă celor obținute de la înființarea clubului în anul 2010, ca un club exclusiv susținut de primarul Marian Ivan și de Consiliul Local Pantelimon, performanțele din ce în ce mai bune în fiecare an, reprezentând o recunoștință a susținerii de care se bucură CSO Pantelimon.

 

Aur la Trofeul București și Argint la Trofeul Brașov – categoria U12

 

Echipa de rugby sub 12 ani a CSO Pantelimon, antrenată de Ștefan Dulgheru, a participat în primele două zile ale lunii august, la Cheile Grădiștei, la Trofeul Brașov, competiție organizată în cadrul Programului ”Pierre de Coubertin”, unde a ocupat locul al doilea. Turnel a fost organizat pe trei categorii de vârstă (U10, U12 și U14), reunind 29 de formații (500 de jucători) din cadrul a 19 cluburi din întreaga țară.

În ceea ce privește competiția de mini-rugby – Trofeul București -, aceasta s-a desfășurat între 13 și 15 iulie și a adunat în Capitală 28 de echipe, totalizând peste 500 de participanți. La categoria U12, unde au fost înscrise zece echipe, CSO Pantelimon s-a impus și a ocupat primul loc. Competiția, organizată de Federația Română de Rugby, a fost un adevărat festival dedicat celor mai mici și mai înflăcărați practicanți ai acestui sport.

În perioada imediat următoare, lotul national al celor de 19 ani se reuneşte într-un stagiu care are drept scop pregătirea în vederea Campionatului European. Printre selecționati, doi sunt rugbyiști ai CSO Pantelimon – George Mitroi și Adrian Țală. De asemenea, Panteliomonul are patru reprezentanți și în lotul rugbiștilor de 18 ani. Este vorba de Andrei Crețu, Andrei Chiru, Cristian Răzvan Lolea și Mircea Mavrodin.

 

 

Primarul Marian Ivan susține dezvoltarea armonioasă, fizică şi mentală, a copiilor şi tinerilor

 

Clubul Sportiv Orăşenesc Pantelimon a luat ființă în 2010, la inițiativa primarului Marian Ivan și a Consiliului Local. Clubul are ca obiectiv dezvoltarea armonioasă, fizică şi mentală, a copiilor şi tinerilor din localitate şi o consolidarea autodisciplinei personale şi de echipă şi a spiritului de fair-play. În cadrul CSO Pantelimon activează peste 200 de sportivi legitimaţi, care se bucură de condiţii foarte bune de pregătire, asigurate de conducerea primăriei. Sportivii de aici merg în cantonamente de pregătire, atât vara cât şi iarna, beneficiază de asigurări medicale şi sunt asistaţi atât la meciurile oficiale cât şi la cele de pregătire de un medic specialist.

Conducerea Clubului Sportiv Orășenesc Pantelimon

Președinte: Stelian Dumitru

Director executiv: Mihai Lăutaru

Vicepreședinte: Costel Mihai

Antrenori secție rugby: Marius Lache – U18 și U14, Bogdan Bolboacă – U16 și Ștefan Dulgheru – U 10 și U 12

Psiholog – Florentina Ivan

Medic – Sorin Rădulescu

 

 

1 COMENTARIU

  1. Bravo Marian Ivan , tot respectul pentru tine si pentru tot staff-ul clubului.Acelasi respect si pentru Marius Lache un „batran” mohican.Multa bafta under 20 !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here