Acasă Info Local Rizia Tudorache, vicepreședinte al CJ Ilfov, indignat că Spitalul Județean Ilfov a...

Rizia Tudorache, vicepreședinte al CJ Ilfov, indignat că Spitalul Județean Ilfov a fost transformat în unitate suport pentru pacienții cu Covid 19

DISTRIBUIȚI

Decizia privind transformarea Spitalului Judeţean Ilfov în spital suport pentru pacienţii cu COVID-19 l-a indignat pe vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Rizia Tudorache.

”Cum este posibil să fie închisă o asemenea unitate medicală? Ce se va întâmpla cu oamenii care urmau tratamente pentru boli cronice grave, în faze terminale? Unde vor fi tratate urgenţele din judeţ? Unde se vor prezenta ilfovenii pentru toate situaţiile medicale pentru care ar fi ajuns la Spitalul Judeţean Ilfov? Cum să laşi un judeţ întreg fără spitalul destinat urgenţelor?” întreabă, printre altele, Tudorache.

Tudorache mai întreabă de ce nu au fost selectate alte unităţi medicale din Bucureşti și vrea să știe ce se întâmplă cu spitalul de campanie ROL 2 din Otopeni şi la ce capacitate este utilizat și de ce nu este utilizat spitalul modular cu 500 de paturi construit de Primăria Generală a Capitalei.

”Sigur, acest mesaj este o revoltă, pentru că decizia luată în privinţa Spitalului Judeţean Ilfov nu îi pune, sub nicio formă, pe primul loc pe pacienţi. Ilfovenii nu au altă unitate medicală de profil unde să meargă să se trateze. Ar fi trebuit anunţaţi şi redirecţionaţi către alte spitale, pentru afecţiuni grave şi nu numai. Oamenii au şi aşa acces destul de limitat la informaţii, la resurse financiare. Acum, le va fi şi mai greu să-şi menţină sănătatea”, acuză Tudorache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here