Acasă Info Local Rizia Tudorache, vicepreședinte al CJIlfov, către Nelu Tătaru și Raed Arafat: ”CJ...

Rizia Tudorache, vicepreședinte al CJIlfov, către Nelu Tătaru și Raed Arafat: ”CJ Ilfov vă putea pune la dispoziţie unitatea medicală de la Bălăceanca”

DISTRIBUIȚI

Într-o postare pe Facebook, pe pagina sa de politician, liderul PMP Ilfov, Rizia Tudorache, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov, cere ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, și șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, să îi transmită ”ce elemente de analiză au stat la baza deciziei de a transforma Spitalul Judeţean Ilfov în spital de suport pentru pacienţii cu COVID-19” și ”de ce a fost luată o decizie atât de importantă, care afectează sute de mii de locuitori ai judeţului Ilfov” fără să fie consultată conducerea Consiliului Judeţean Ilfov?

Tudorache contiună să susțină că ”preşedintele CJ Ilfov a fost anunţat de ministrul Sănătăţii cu puţin timp înainte de a se produce rechiziţia spitalului” și atenționează că ”Spitalul Judeţean Ilfov are doar 14 paturi ventilate, nu are secţie de boli infecţioase şi nici personal specializat în tratarea bolilor infecţioase. Astfel, aici trebuie construită secţia de la zero, ceea ce înseamnă că se putea face în orice alt spital”.

”Cunoscând lipsa unei secţii de boli infecţioase şi a specialiştilor pe acest profil, de ce nu aţi ales un al spital? CJ Ilfov vă putea pune la dispoziţie unitatea medicală de la Bălăceanca, unde nu există urgenţe. Astfel, judeţul Ilfov nu ar fi rămas fără asistenţă medicală specializată, iar locuitorii care urmează tratamente de toate felurile, inclusiv în cazul unor boli grave, nu ar fi fost puşi în pericol. Cum este posibil ca la 4 zile de la decizia pe care aţi luat-o să nu existe, pentru bolnavii care erau trataţi în mod obişnuit la Spitalul Judeţean Ilfov, un protocol privind redirecţionarea lor către alte unităţi. Ei au nevoie să-şi continue tratamentele, astfel încât să se evite agravarea bolilor şi să nu se ajungă la pierderea de vieţi omeneşti”. (…) ”Spitalul Judeţean Ilfov este singura unitate medicală de profil destinată tuturor locuitorilor judeţului, iar decizia de tranformare în spital de suport pentru pacienţii cu COVID-19 aduce un mare deserviciu suferinzilor din Ilfov”, scrie Tudorache – facebook.com/tudoracherizia/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 4 =