Acasă Cultura ”ROMÂNIA – ÎN TOP”

”ROMÂNIA – ÎN TOP”

DISTRIBUIȚI

O carte prin care conf. univ. dr. George V. Grigore onorează ce are mai bun România

Pornind de la un articol din presa americană (”Este România cea mai frumoasă țară a Europei? Chiar ar putea fi!”), autorul George V. Grigore a pornit în anul Marelui Centenar al Unirii de la 1 Decembrie 1918 un  demers de prezentare a recordurilor românești.

Avem aici Canalului Dunăre – Marea Neagră, unul din cele mai importante canale navigabile din lume, Casa Poporului – de trei ori în Cartea Recordurilor, Catedrala Mântuirii Neamului Românesc – una din cele mai mari din Europa, Clisura Dunării – cel mai frumos defileu din Europa, Delta Dunării, Salina Turda – cel mai frumos obiectiv subteran din lume, unicul Hotel de Gheață din sud-estul Europei, singurul Cimitir ”Vesel” din lume la Săpânța, Cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan – Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman, Cea mai mare statuie de piatră din Europa (Statuia Regelui Decebal din Cazanele Dunării), Transfăgărăşanul, Mănăstirea Voroneț, Muzeul Aurului de la Brad, cele mai vechi urme de pași umani, cea mai veche relicvă de Homo Sapiens din Europa (40.000 de ani), cele mai vechi picturi rupestre din Europa Centrală, cea mai veche așezare umană din Europa (Schela Cladovei), ceramica de Cucuteni, Tăblițele de la Tărtăria. Avem personalități (academicieni, artiști, sportivi, inventatori), dar și români de Premiul Nobel.

”Pentru toți și toate acestea, am scris acestă carte. Așa putem onora această țară, așa putem prezenta ce are mai bun România noastră dragă, cu care ne mândrim”, ne spune autorul. Să căutăm să ne apropiem aceste informații care vorbesc despre România și despre românii de pretutindeni.

”România – în top”

de Grigore V. GRIGORE

Introducere

Această carte este un sincer semn de iubire adus patriei mele dragi România, care sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918. ROMÂNIA. O țară. Destul de mică pentru o lume atât de mare și totuși… Teritoriul acesta sfânt are aproape toate formele de relief posibile, aproape toate speciile de animale și plante specifice emisferei nordice planetare, are ape curgătoare de la firișoarele de argint ale izvoarelor montane, până la maestatea fluvială a Dunării, ce ne oferă și o minunată și unică deltă, în drumul sau spre Marea Neagră. Are patru anotimpuri, are păduri sălbatice, are munți înalți, are câmpii întinse și dealuri molcome.

Are sare, fier, cărbune, petrol, gaze și aur… Câte ceva din toate… Este un adevărat mic paradis terestru. Nu știu dacă mai există așa o armonie într-o așa de mică suprafață terestră. La numărul de populație pe care îl avem, aici s-au născut destule personalități: se pare că este un loc sfânt. Datorită a tot ceea ce poate influența generațiile care se nasc – raze cosmice, vieți anterioare, influențe spirituale – aici încă vin din zările albăstrii ale Celuilalt Tărâm spirite ce se doresc reîncarnate și care aleg acest pământ al Grădinii Maicii Domnului… Dar, tot așa cum unii aleși vin aici spre a confirma un mod de Viață simplu și posibil și din partea cealaltă a Forței răspunsul este pe măsură. Aici, la noi, se întâlnesc și forțele cosmice albe, dar și cele negre, așa cum era în glumă cu ciobanul ce avea în turma sa oi albe… dar și oi negre. Și totuși, așa cum este, România este minunată și este ȚARA MEA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here