Acasă Editorial Românisme

Românisme

DISTRIBUIȚI

Iar am fost luați prin surprindere. Nu de iarnă, ci de redeschiderea școlilor. Ministerul Educației a propus regulile după care vor funcționa școlile începând de luni, dar actul normativ nu este încă adoptat, cu doar câteva zile înainte de începerea cursurilor.

România a decis impunerea obligativității prezentării unui test COVID negativ la intrarea în țară pentru cei care sosesc din aproape 70 de țări cu risc ridicat de infectare. Rămâne valabilă pentru aceste persoane și măsura carantinei timp de 14 zile. Ulterior, pentru că au uitat să specifice soarta celor vaccinați sau a celor care au fost recent infectați, membrii CNSU au adoptat o nouă Hotărâre.

O reacție adversă rară după administrarea rapelului cu serul anti-COVID produs de Pfizer/BioNTech a fost înregistrată joi în România. Este vorba despre o femeie care a primit vaccinul și a suferit o paralizie temporară facială, dar și-a revenit ulterior.

Joi a fost decisă și categoria de persoane care poate primi serul de la AstraZeneca.

Calvarul a o parte dintre românii sechestrați pe aeroportul din Cancun s-a terminat, însă cinci dintre ei iau drumul României din cauza unei alerte de securitate individuale.

Fugarul Daniel Dragomir, condamnat la închisoare cu executare pentru corupție, și-a luat tălpășița din țară anul trecut. Acum, fostul ofițer SRI s-a predat în Italia.

Au fost date primele sentințe cu executare în dosarul violențelor din 10 august. Este vorba despre doi dintre agresorii jandarmeriției bătute cu brutalitate în seara în care Jandarmeria Română și poporul au încins cea mai brutală confruntare de după 1989.

Cad capete și la 9 ani după referendumul pentru demiterea președintelui de atunci, Traian Băsescu. Judecătoria Focșani a condamnat șapte membri PSD din Vrancea pentru fraudă. Unul dintre condamnați a avut în secția la care a fost președinte o prezență la vot de ”numai” 250%. – sursa: EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here