Acasă Politic Rovana Plumb zice că a stins împrumutul de 800.000 de lei

Rovana Plumb zice că a stins împrumutul de 800.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Rovana Plumb anunță printr-un comunicat de presă că împrumutul de 800.000 de lei care i-a blocat numirea în funcția de comisar european a fost stins. Potrivit Digi24.ro, Rovana Plumb spune că i-a oferit creditorului două apartamente pe care le deţine în România.

Rovana Plumb a transmis o scrisoare în limba engleză, înainte de ședința Comisiei JURI, în ceea ce privește funcţia de comisar european pe Transporturi. În document, ea anunță că și-a plătit creditul de 800.000 de lei.

În scrisoare, Rovana Plumb arată că până la data de 23 octombrie, când noua Comisie Europeană va fi votată în plenul Parlamentului European, toate datoriile cu privire la conflictul său de interese vor fi șterse.

Astfel, ea arată că a oferit creditorului două apartamente pe care le deține şi că acesta a acceptat acest tip de rambursare, datoria urmând să fie şterse.

”Având în vedere acest lucru, și pentru a debloca această situație, am făcut pași pe care sunt convinsă că JURI le va considera o soluție adecvată. Astfel, am oferit creditorului rambursării (persoană fizică) două apartamente pe care le dețin în România, care sunt deja în declarația financiară și aceasta a acceptat ca o plată integrală imediată a datoriei mele. În consecință, datoria care a generat îngrijorările dumneavoastră nu mai există. Cât de curând posibil, până pe 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va vota noua Comisie, soluțiile menționare mai sus vor fi puse în aplicare”, se arată în scrisoarea transmisă de Rovana Plumb către Comisia JURI.

Azi ar trebui să aflăm ce se alege de candidatura Rovanei Plumb pentru un post de comisar european. Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI), cea care a blocat deocamdată procedura de numirea a Rovanei Plumb, se va reuni într-o ședință cu ușile închise. Eurodeputații Comisiei Juridice ar trebui să vină cu un plan pentru rezolvarea conflictului de interese identificat în cazul Rovanei Plumb.

O variantă ar fi, spre exemplu, modificarea portofoliului de comisar european, adică să fie mutată de la Transporturi pe un alt domeniu. Doar că acest lucru ar însemna o remaniere a echipei conduse de Ursula von der Leyen.

Cealaltă variantă e ca eurodeputații să decidă că numirea Rovanei Plumb în Comisia Europeană, pur și simplu, nu este oportună. Acestea sunt cele două variante pe care le-a menționat chiar purtătorul de cuvânt al Parlamentului European.

Indiferent de opțiune, aceasta trebuie să ajungă la președintele Legislativului care mai departe o va trimite către președintele ales al Comisiei Europene. Iar Ursula von der Leyen alege cum va gestiona această situație fără precedent.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here