Acasă Info Local SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A SIGURANȚEI RUTIERE

SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A SIGURANȚEI RUTIERE

DISTRIBUIȚI

Polițiștii ilfoveni au desfășurat activități preventiv-educative pe linia circulației rutiere, în cadrul ”Săptămânii mondiale a siguranţei rutiere” desfășurată în perioada 4 – 10 mai la inițiativa Organizației Națiunilor Unite. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au defășurat pe raza județului Ilfov, activități preventiv-educative în cadrul campaniilor demarate la nivel naţional ”Motocicliştii există în trafic”! şi ”Nu trece dincolo”!

Activitatea a avut drept scop diminuarea riscului rutier în rândul copiilor şi tinerilor, precum combaterea indisciplinei conducătorilor de motociclete şi a indisciplinei pietonale, astfel că, aceștia au împărțit peste 1.500 de materiale cu caracter informativ-preventiv și au purtat discuții cu participanții la trafic. Polițiștii rutieri împreună cu ofițerii de prevenire a criminalității au susținut în unităţile de învăţământ 10 activități de educație rutieră și informare a tinerilor privind reducerea riscului rutier și pentru prevenirea implicării copiilor în evenimentele rutiere.

Totodată polițiștii au acționat și în vederea depistării și sancționării pietonilor care traversează prin locuri nepermise sau nemarcate corespunzător, astfel, au fost constatate 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.625 de lei.

 

1 COMENTARIU

  1. MOTIVE:1.pentru ca soferii si pntioeii sa constientizeze faptul ca exista BICICLISTI – care trebuie vazuti si lasati sa traiasca, pentru ca au drepturi egale cu ceilalti participanti la trafic;2.pentru ca ceilalti biciclisti sa constientizeze faptul ca au obligatii in trafic si ca trebuie sa respecte legea si ei;3.pentru ca, in oras, cu cat vor fi mai multi cei care aleg bicicleta ca mijloc de transport, cu atat vor fi mai putine masini (masini multe = aglomeratie pe drum si in parcari, poluare, risipa de resurse);4.pentru ca, pentru mine, este un prilej sa ma plimb in oras linistita, fara stres, fiind ocrotita de politie timp de o ora, vinerea, o data la patru saptamani;5.din solidaritate cu ceilalti biciclisti, care au mereu aceleasi probleme ca mine.PROBLEME:- nu ni se acorda prioritatea la care avem dreptul in intersectii;- nu ne simtim in siguranta in trafic;- nu suntem protejati de autoritatile locale ( acestea ar trebui sa asigure respectarea legii, ar trebui sa construiasca / intretina piste pentru ciclisti semnalizate, ar trebui sa se preocupe si de amenajarea partii de langa bordura a benzii intai, care are acum nenumarate capcane pentru ciclisti – gropi, canale denivelate, resturi nematurate ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here