Acasă Info Local Săptămâna prevenirii criminalităţii 2015 – Ziua prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului

Săptămâna prevenirii criminalităţii 2015 – Ziua prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului

DISTRIBUIȚI

ijpMAGURELE

La 30 septembrie a.c., ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiști din cadrul formațiunilor teritoriale de ordine publică au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, pe raza localității Măgurele. Au fost vizați atât proprietarii locuințelor aflate în construcție, ale căror imobile rămân nesupravegheate, devenind cu ușurință ținta hoților, cât și persoanele care au o locuință stabilă și care o părăsesc ocazional. De asemenea, polițiștii au distribuit  cetățenilor pliante cu măsuri ce pot fi luate pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuință și le-au prezentat cele mai frecvente moduri de operare folosite de hoți la comiterea acestor fapte.

În cadrul activităților, polițiștii au tras un semnal de alarmă pe linia prevenirii furturilor din buzunare, poșete și genți, din autvehicule precum și a furturilor din societăți comerciale. Pentru a evita să devină victime ale  furturilor din locuință polițiștii le-au recomandat cetățenilor: Pentru persoanele care dețin locuințe în construcție: -La finalul zilei de lucru nu lăsați la întâmplare uneltele folosite;  În weekend sau în zilele în care nu se lucrează, depozitați materialele folosite pentu construcție și uneltele de lucru într-o încăpere asigurată; Când desfășurați activități cu muncitori zilieri, notați datele personale ale acestora! În unele cazuri s-a dovedit că aceștia au fost autorii unor astfel de infracțiuni.

Pentru persoanele din zona urbana și rurală: Când părasiți locuința, verificați dacă ați acționat toate încuietorile. Dacă părăsiți locuința pe timpul nopții, lăsați o lumina aprinsă sau un aparat radio în funcțiune! Nu lăsați cheia sub preș, în ghivece de flori sau în alte locuri ușor de găsit! Asigurați ferestrele locuinței, iar acolo unde este posibil accesul prin escaladare, protejati-le cu grilaje metalice! Schimbați sistemele de asigurare imediat după ce cheile au fost pierdute sau furate! Consultați specialiștii în domeniul electrotehnicii și vă veți convinge că instalarea unui sistem de alarmare este deosebit de eficient! Pentru reparații sau diverse alte servicii apelați doar la firme autorizate! Nu permiteți persoanelor străine accesul în locuință! Depozitați obiectele de valoare (bani, bijuteri, documente) într-un loc sigur! Nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here