Acasă Anchete Șapte perchiziții în Ilfov și București la hoții de telefoane mobile

Șapte perchiziții în Ilfov și București la hoții de telefoane mobile

DISTRIBUIȚI

Șapte percheziții efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, la domiciliile unor bărbați, membri ai unei grupări infracționale, aceștia fiind vizați în cadrul unui dosar penal de comiterea infracțiunii de furt calificat cu consecințe deosebit de grave, inducerea în eroare a organelor judiciare și mărturie mincinoasă. Cele șapte percheziții au avut loc pe raza județului Ilfov (3) și a municipiului București (4).

Istoric

La data de 19 august 2019 reprezentatul unei societăți comerciale a sesizat organele de cercetare penală ale Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov cu privire la sustragerea mai multor telefoane mobile, valoare prejudiciul estimat de persoana vătămată fiind de aproximativ 1.454.148 de euro.

În urma sesizării, au fost desfășurate activități investigativ-operative, astfel că polițiștii de investigații criminale în colaborare cu cei de investigare a criminalității economice au stabilit și probat activitatea infracțională a unui grup infracțional, format din opt membri.

Din cercetări a rezultat faptul că la 15 august 2019, în urma unor înțelegeri anterioare, șoferul care trebuia să transporte marfa, împreună cu mai multe persoane, a descărcat dintr-o autoutilitară într-un alt autoturism, aproximativ 7.235 de telefoane mobile, după care, le-au transportat într-o altă locație, cel mai probabil în vederea valorificării acestora.

Ulterior, conducătorul autoutilitarei s-a deplasat în Bulgaria-Sofia, unde, pentru a acoperi activitatea infracțională, a înscenat furtul telefoanelor mobile, declarând autorităților respective că acestea i-au fost sustrase în Bulgaria, de o patrulă de poliție, falsă.

La 20 noiembrie 2019, polițiștii din Ilfov au efectuat opt percheziții domiciliare, în urma cărora au fost găsite și ridicate 72 de telefoane mobile, precum și alte bunuri de valoare, ridicate în vederea confiscării, respectiv trei autoturisme de lux, dar și sume de bani. La aceeași dată, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, iar în urma audierilor doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă a acestora.

Trei reținuți la 24 iunie 2020

În urma perchezițiilor desfășurate la data de 24 iunie a.c., au fost conduse trei persoane la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări. În urma cercetărilor, polițiștii ilfoveni au reținut trei bărbați, pentru 24 de ore urmând ca aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov cu propuneri legale. De asemenea, față de alte trei persoane, care nu au fost găsite până în prezent și față de care există certitudinea că se sustrag urmăririi penale, va fi propusă punerea în mișcarea a acțiunii penale și luarea măsurii de arestare preventivă în lipsă.

Cercetările sunt continuate în prezent de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat cu consecințe deosebit de grave, inducerea în eroare a organelor judiciare și mărturie mincinoasă, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

La activități au participat polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale, criminaliști precum și alte forțe operative din Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 − one =