Acasă Info Local Sașa Ocokoljic. noul antrenor al echipei CSO Voluntari

Sașa Ocokoljic. noul antrenor al echipei CSO Voluntari

DISTRIBUIȚI

Pregătind debutul în noul format al Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSO Voluntari a ajuns la un acord cu Sașa Ocokoljic (43 de ani), originar din Cacak, Serbia, un nume cunoscut în rândul iubitorilor de baschet din țara noastră. El a cucerit ca jucător mai multe titluri alături de CSU Asesoft Ploiești, a antrenat această echipă ca secund și, apoi, ca principal în ediția 2014/2015, iar între 2017 și 2019 a fost pe banca formației Steaua București.

Ca jucător, Sasa Ocokoljic a evoluat în țara noastră la Asesoft Ploiești în perioada 2004/2007 și a reușit să câștige cu prahovenii atât titluri naționale cât și FIBA Europe Cup. În cariera lui a mai jucat la BC Kiev (Ucraina), Zlatorog Lasko (Slovenia), Ironi Naharia (ISrael), Swisslion (Serbia), Keravnos (Cipru), PBG Poznan (Polonia), Feni Industries (Macedonia), Borac Cacak (Serbia) și Ricoh Amsterdam (Olanda).

Și-a făcut debutul ca antrenor la echipa din Ploiești, devenindu-i secund regretatului Vladimir Arnautovic, într-un sezon în care fosta campioană a României avea să ajungă în Top 32 Eurocup, învingând echipe precum Valencia, Lietuvos Rytas sau Hapoel Jerusalim. În urma problemelor de sănătate ale lui Arnautovic, Șașa Ocokoljic a devenit în luna februarie principal și a ghidat echipa spre cel de-al 11-lea și ultimul titlu de campioană națională.

În 2017 el a ajuns la un acord cu Steaua București, devenindu-i secund lui Jukka Toijala, antrenorul finlandez care pregătește în acest moment naționala de seniori a Estoniei. A făcut echipă cu acesta și a avut un rol deosebit de important în obținerea calificărilor consecutive în Finala Ligii Naționale, în 2017 și 2018, o performanță cu care Steaua nu se mai întâlnise de mai bine de două decenii.

A rămas principal în sezonul 2018/2019 și a condus Steaua spre o nouă campanie de playoff, pierzând însă cu U Banca Transilvania Cluj Napoca în sferturile de finală. Totodată, echipa a obținut o victorie în grupele FIBA Europe Cup.

Ocokoljic va fi antrenorul principal al echipei CSO Voluntari până în 2022. El îl va avea ca secund pe Dan Ioan, preparator fizic va fi Viadimir Biasutti, iar coordonatorul secției de baschet este Alin Șipoș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + 15 =