Acasă Economie Șase milioane de euro pentru exproprierile de pe Centura Bucureşti, sectorul Nord

Șase milioane de euro pentru exproprierile de pe Centura Bucureşti, sectorul Nord

DISTRIBUIȚI

A fost adoptată hotărârea de guvern privind realizarea exproprierilor pentru autostrada Centura Bucureşti, sectorul Nord, cu un buget de 29 milioane de lei. Acest proiect de infrastructură, foarte important pentru Centura Bucureştiului, la nivel de autostradă, practic, face un progres din punctul de vedere al pregătirii situaţiei juridice pentru terenurile pe care urmează să se deruleze construcţia acestei autostrăzi.

Așadar, au fost declanșate procedurile de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada de Centură București, sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770”, pe raza localităților Afumați, Corbeanca, Dragomirești Vale și Glina, din județul Ilfov și Joița, din județul Giurgiu.

Autostrada de Centură București Nord (A0) este împărțită în patru loturi care sunt scoase la licitație pentru proiectare și execuție. Lotul I este între A1 și DN1, traseul Lotului II se află între DN1 și DN2, lotul III este între DN2 și DN3, iar lotul IV se află între DN3 și A2.

Autostrada de Centură București Sud, între A1 (București-Pitești) și A2 (București-Constanța), este împărțită în trei loturi care sunt licitate și adjudecate pentru proiectare și execuție.

Irinel Scrioșteanu, secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Autostrada de Centură București A0 este parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european și va avea o lungime totală de 101 km. ”Așa cum am promis, în doi ani vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni și, în trei3 ani, Autostrada de Centură București A0, mai precis cele trei loturi de pe A0 Sud”, a spus Scrioșteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 12 =